Maruf değil mağdur!

Maruf değil mağdur!

SPOR Haberleri

Ağabey-kardeşin lisans oyunu, şampiyon Çankırı Marufspor'un küme düşürülmesine sebep oldu. Çankırı ekibi Tahkim'e başvurdu

Türk futbolunda şimdi de "sahtecilik" skandalı patladı. Her şey Zeytinburnuspor Başkanı Ünal Tombulel'in, TFF İstanbul İl Başkanlığı'na verdiği bir dilekçeyle başladı. Zeytinburnuspor, 12 Ocak 2014'teki maçta Çankırı Marufspor'un kendilerine karşı sahte lisanslı oyuncu oynattığını ileri sürdü. Çankırı Marufspor'da oynayan Nihat Kılıç'ın lisansında geçmiş yıllarda tahrifat yapıldığını öne süren Tombulel, futbolcunun esas adının Hamza Kılıç olduğunu iddia etti. Olayı soruşturduktan sonra Bayrampaşa ekibinin şampiyonluğunu iptal eden AFDK (Amatör Futbol Disiplin Kurulu), sahtecilik ve yanıltma eylemi sebebiyle Hamza ve Nihat Kılıç kardeşlere 3'er yıl hak mahrumiyeti cezası verirken, Çankırı Marufspor'u da 2. Amatör Lig'e düşürdü.

Bu nasıl adalet?
Süper Amatör Lig hazırlıkları yaparken iki lig birden küme düşürme kararıyla şoka uğrayan Çankırı Marufspor Başkanı Hüseyin Ünver, mağdur olduklarını ve karara itiraz edeceklerini söyledi. Ünver, "Biz gerçek kişiyi oynatıyoruz. Olayda kulüp olarak bizim hiçbir kusurumuz yok. Maalesef, bu futbolcu üç sezon öncesi kardeşi Hamza Kılıç'ın lisansı ile İstanbul Gümüşhane'de oynamış. Bizden önce de Osmaniye İstiklalspor ve Güngören'de kendi lisansı ile oynamış. AFDK, onları küme düşürmemiş, bizi düşürüyor, bu nasıl adalet?" dedi.

ÖNCE İKİZ SANDILAR
Küme düşme kararına sebep olan Nihat Kılıç ve Hamza Kılıç iki kardeş. AFDK karar verirken kardeşleri ikiz zannetti ve hakemlerin bu yüzden farkına varamadığını sandı. Ancak gerçek farklı, iki kardeşten Hamza 9 Eylül 1984, Nihat ise 23 Ağustos 1987 doğumlu. Çankırı Marufspor'un Başkanı Hüseyin Ünver, "Nihat'ın Hamza diye futbolcu bir kardeşinin olduğunu bu olayla öğrendik" dedi.


Hasan Sarıçiçek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...