Mancini, Terim'i unutturdu! Yaşasın yeni kral

Mancini, Terim'i unutturdu! Yaşasın yeni kral

SPOR Haberleri

Zirveden uzak bir takım devralan İtalyan teknik adam, kısa sürede G.Saray'ı ayağa kaldırdı, oyuncuların güvenini kazandı

Fatih Terim'den zirveden uzak bir takım devralan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Başkan Ünal Aysal'ın yüzünü kara çıkarmadı. Başta camianın önemli isimleri olmak üzere taraftarların yoğun tepkisini çeken teknik direktör değişikliğinin gölgesinde futbolcularını motive eden İtalyan teknik adam, ideal 11 yerine sürekli değişen bir kadro kurdu. Mancini böyle yaparak tüm oyuncuların hem güvenini kazandı hem de hepsinin oynamaya hazır olması gerektiğinin mesajını verdi. İlk haftalarda alınan istikrarsız sonuçlar sürekli farklı sistemler denedi. Mancini'nin takımdaki taşları yerli yerine oturtunca Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası gözle görülen bir çıkış yakalandı. Galatasaray son 6 lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik alıp zirvede Fenerbahçe'nin peşine düştü. Şampiyonlar Ligi'nde Juventus gibi dev bir takımı yenip bir üst tura çıkma başarısını gösterirken futbolcular takım ruhunu yeniden kazandı. Erciyesspor karşılaşması sonrasında Mancini'nin "Geldiğimde Galatasaray alt sıralardaydı. Şimdi ise ikinci durumdayız" diyerek özgüvenini ortaya koyması da dikkat çekiciydi. Transfer listesini yönetime veren İtalyan Hoca'nın takviyeler sonrasında Galatasaray'ı daha iyi konuma getirmesi camianın tek beklentisi durumunda. Öte yandan Galatasaray'da 10 günlük izin başladı. Devre arası kampını Antalya'nın Belek ilçesinde gerçekleştirecek Galatasaray'da oyuncular, 8 Ocak Çarşamba günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanacak. Aynı gün Antalya'ya gidecek sarı-kırmızılılar, yaklaşık 17 gün kamp yapacak.
Bahadır ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...