Madalya rekoru karateyle geldi

Madalya rekoru karateyle geldi

SPOR Haberleri

17. Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Türk sporcular, karatede kazandıkları madalyalarla oyunlar tarihindeki "altın" rekorunu kırdı.

Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nda karate kadınlar 50 kiloda Serap Özçelik, 55 kiloda Tuğba Yenen ve erkekler 67 kiloda Ömer Kemaloğlu, altın madalya kazandı. Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleştirilen final maçlarında Türk sporcu Serap Özçelik ile Mısırlı Areeg Rashed tatamiye çıktı. Mısırılı rakibini 7-0 mağlup eden Serap Özçelik altın madalya kazandı. Rashed'in Gümüş madalyada kaldığı karşılaşmada Fransız Alexandra Recchia ve İtalyan Giorgia Gargano bronz madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 55 kiloda ise Tuğba Yenen Fransız sporcu Lucie Ignace tatamiye çıktı. Normal süresi 1 - 1 sona eren karşılaşmayı Tuğba Yenen hakem kararıyla kazandı. Yenen'in altın madalya kazandığı kategoride Ignace ise Gümüş madalya aldı. Bronz madalyaları ise İtalyan Selene Guglielmi ile İspanyol Marta Armentia Cerio paylaştı. Erkekler 67 kiloda ise Ömer Kemaloğlu Faslı sporcu Redouan Kousseksou ile tatamiye çıktı. Rakibini 4-3 mağlup eden Kemaloğlu, altın madalyanın sahibi oldu. Faslı Kousseksou'nun ğümüş madalyada kaldığı maçta Cezayirli Mohamed Boudis ve Mısırlı Magdy Mohamed bronz madalya kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...