Maçlar ertelendi mi? Süper Lig maçları ne zamana ertelendi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Maçlar ertelendi mi? Süper Lig maçları ne zamana ertelendi?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süper Lig'de yaşanan üzücü olayın ardından merak edilenler sorular arttı. MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından TFF tüm maçları ertelediğini duyurmuştu. Peki, Maçlar ertelendi mi? Süper Lig maçları ne zamana ertelendi?

Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz günlerde Halil Umut Meler'e yapılan saldırı Türkiye'nin gündeminde yer aldı. Futbolseverlerin heyecanla takip ettiği maçta yaşanan üzücü olay ile beraber Maçlar ertelendi mi? Süper Lig maçları ne zamana ertelendi? soruları da gündeme geldi. İşte TFF'nin açıklaması!

MAÇLAR ERTELENDİ Mİ?

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü'nün Çaykur Rizespor'la oynadığı maçtan sonra saha içinde hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Faruk Koca görevinden istifa etti. TFF ise yaşanan saldırıdan sonra tüm maçların süresiz olarak ertelendiğini duyurmuştu. İşte TFF'nin açıklaması:

"11.12.2023 Pazartesi günü MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor A.Ş. arasında oynanan Trendyol Süper Lig maçı sonrası kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı maçın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. 
Bugün bu alçak saldırı sadece Halil Umut Meler'e yapılmamıştır. Bugün bu insanlık dışı alçak saldırı Türk Futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp Başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, TV yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. 

Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında Devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulamaya başlamıştır. Sorumlu kulüp, Kulüp Başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir. 

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla duyurulur.

Türkiye Futbol Federasyonu"

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin13 Aralık 2023 11:29

Hakemlerin üzerine çok gidiliyordu belliydi böyle bir şey olacağı Josef de söylemişti

Ercan13 Aralık 2023 11:28

Doğru karar şu an her hakem psikolojik olarak etkilenecek bundan

Sonraki Haber Yükleniyor...