Lyon'da Fabio Grosso dönemi sona erdi! Fransız devi kümede kalma savaşı veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Lyon'da Fabio Grosso dönemi sona erdi! Fransız devi kümede kalma savaşı veriyor

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ligue 1'de kümede kalma savaşı veren Olympique Lyon, teknik direktör Fabio Grosso'yla da aradığı çıkışı yakalayamayınca yollar ayrıldı. Fransız devi 7 puanla son sıraya demir atmış durumda.

Fransa futbolunun en köklü kulüplerinden Olympique Lyon bu sezon içine düştüğü krizden bir türlü çıkamıyor.  Ligue 1 ekibi, eylül ayında takımın başına getirilen İtalyan teknil direktör Fabio Grosso'yla yolların ayrıldığını açıkladı.

LYON'DA KRİZ DERİN

Lyon'un başında 7 maça çıkan Grosso 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi elde etti. 46 yaşındaki çalıştırıcı son olarak geçtiğim pazar günü evinde Lille'e 0-2 mağlup olmuştu.

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Lyon, 12 maçta 1 galibiyet elde ederek 7 puan topladı ve ligin son sırasında yer alıyor. Fransız ekibi bu sezona Laurent Blanc yönetiminde başlamıştı.

Olympique Lyon'un geçici antrenörü Pierre Sage oldu.

AULAS BIRAKTI BÖYLE OLDU

Lyon'da efsane başkan Jean-Michel Aulas sezon başında görevinden ayrıldı. 1987 yılından bu yan başkanlık görevini üstlenen Aulas, bundan böyle kulübün onursal başkanı olarak kalacak.

Başkanlık görevini John Textor'ın yürütüyor.

7 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYON YAPTIRDI

Bir dönem Fransa ligine damga vuran Lyon, 2001-2022 ve 2007-2008 sezonları arasında 7 kez üst üste şampiyon olarak tarihe geçmişti. Kadroya dahil edilen yıldız oyuncularda büyük payı olan Aulas, kulüp tarihinin en başarılı başkanı olarak ön plana çıktı. 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...