Luis Suarez Barcelona'da

Luis Suarez Barcelona'da
SPOR Haberleri

Yılın transfer bombasını Barcelona patlattı. Uruguaylı yıldız Luis Suarez, 5 yıl Barcelona forması giyecek. Liverpool'a 81 milyon Euro ödenecek.

Liverpool, Uruguaylı yıldızı Luis Suarez'i Barcelona'ya vermeye ikna oldu. Katalan ekibi, Liverpool'dan Luis Suarez ile 5 yıllık anlaşmaya vardığını kulübün resmi sitesinden duyurdu. Uruguaylı golcü oyuncunun önümüzdeki hafta Barcelona'ya gidip sağlık kontrolünden geçerek resmi izmayı atması bekleniyor.

Suarez, daha önce İngiliz Premiere Ligi'nde ve Hollanda Ligi'nde iki kez rakiplerini ısırmaktan ceza almıştı. Suarez, Liverpool'da kalsaydı İngiltere'de sezonun erken başlaması nedeniyle yeni dönemde 13 maçta oynayamayacaktı.

Barcelona "Suarez Avrupa futbolunun en yetenekli ve üretken oyuncularından biri. Profesyonel futbolculuk kariyerine başladığından beri her sezon en az 10 gol kaydederek formasını giydiği takımlara büyük katkı sağladı" şeklinde açıklama yayımladı.

27 yaşındaki futbolcu Dünya Kupası'nda İtalyan rakibi Giorgio Chiellini'yi ısırdığı için 4 ay tüm futbol aktivitelerinden men edilmişti. Bu durumda Suarez, La Liga'daki ilk 11 karşılaşmada forma giyemeyecek.

Suarez transferinin maliyetiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Ada basını Barcelona'nın bu transfer için 88 milyon euro ödeyeceğini iddia ediyor.

Profesyonel kariyerine, 2005-2006 sezonunda altyapısından yetiştiği Uruguay'ın Nacional takımında adım atan Suarez, sırasıyla forma giydiği Hollanda'nın Groningen ile Ajax ve İngiltere'nin Liverpool takımlarında, her sezon en az 10 gol kaydetti. Geçen sezon 31 golle "gol kralı" olduğu İngiltere'de yılın oyuncusu seçilen Suarez, 78 kez terlettiği Uruguay Milli Takımı forması altında da 40 gol attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...