Luis Enrique'nin en zor seçimi

Luis Enrique'nin en zor seçimi

SPOR Haberleri

'Yaşasın Katalonya' mesajıyla sandık başına giden Barcelona çalıştırıcısı, bağımsızlık durumunda Real Madrid maçlarına elveda demek zorunda kalacak.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, bugün gerçekleştirilen Katalonya seçimlerinde sandık başına gitti.
 
Katalonya'nın 135 koltuklu bölgesel meclisini belirlemek üzere bu sabah saatlerinden itibaren başlayan seçimde Barça'nın bir çok futbolcusu gibi, deneyimli hocası da tercihini yaptı. 
 
Seçimler her ne kadar parlamentoyu belirlemeye yönelik olsa da, içinde bulunulan durum nedeniyle bir nevi referandum işlevi gördüğüne de dikkat çekiliyor. Madrid merkezi hükümetinin, Katalan liderlerinin bağımsızlık için referanduma gitme talebini geri çevirmelerinin ardından gerçekleştirilen seçimde, bölge halkının aynı zamanda bu konudaki görüşünün de belirleneceğine dikkat çekiliyor. 
 
Görüşlerde detay farkları 
 
Bölgedeki ulusalcıların çağrısıyla gidilen erken seçimde, ülkenin kuzey doğu bölgesinin İspanya'dan ayrılıp ayrılmayacağına da karar verileceğine dikkat çekiliyor. Seçime katılan partilerin bir bölümü İspanya ile anlaşarak, bir kısmı da tek taraflı bağımsızlık ilan edilmesi gerektiğini savunurken, diğer bir kesim ise Katalonya'nın özerklik yetkilerinin reformlar eliyle genişletilmesini savunuyor. 
 
El Clasico ne olacak?
 
Katalonya'nın bağımsızlık ilan etmesi ve İspanya'dan ayrılması dünya futbolunu da yakından ilgilendiriyor. Çünkü bağımsızlık durumunda El Clasico olarak adlandırılan futbolun en büyük buluşmalarından kabul edilen Real Madrid-Barcelona derbisinin sona erme tehlikesi bulunuyor. 
 
Futbol dünyası ikilem içinde 
 
Bugün 'Yaşasın Katalonya' mesajını paylaşan ve oyunu kullanan Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de hayatının en önemli ikilemlerinden bir tanesini yaşıyor. Çünkü İspanya'dan ayrılma durumunda Real Madrid maçlarını artık oynamama tehlikesi bulunuyor.     

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...