Lucescu kadro değişikliğini böyle değerlendirdi

Düzenleyen:
Lucescu kadro değişikliğini böyle değerlendirdi

SPOR Haberleri

Rumen teknik adam, Oğuzhan Özyakup’un son maçını izledikten sonra kararını değiştirdiğini açıkladı. Ancak kadro ilk açıklandıktan sonra yıldız oyuncunun ‘taktik’ gereği çağırılmadığı söylenmişti

Türkiye 2018 Dünya Kupası’na katılma yolunda Ukrayna ve Hırvatistan karşısında hayati maçlara çıkacak. Ay-yıldızlıların yeni patronu Mircea Lucescu da bu önemli maçlar öncesi basının önüne çıktı, soruları cevapladı. En çok merak edilen Oğuzhan Özyakup’un kadroya önce çağırılmayıp sonra davet edilmesiydi. Beşiktaşlı oyuncu kadro açıklandığında yoktu. Lucescu’nun yardımcısı Tayfur Havutçu, karara gerekçe olarak, Ukrayna ve Huırvatistan maçlarının taktiklerinin farklı olmasını göstermişti. Taktik değişmiş olacak ki Oğuzhan Özyakup son anda millî takıma çağırıldı. Mircea Lucescu’nun tüm yaşananlara cevabı ise “Sadece aptallar fikirlerini değiştirmez” oldu. Oğuzhan’ı 3 maçta çok formda görmediğini söyleyen kurt hoca, “En son maçını izleyince daha farklı düşüncelere sahip oldum. Sonra telefon ettim ve durumu izah ettim. Aramızda hiçbir problem yok. Profesyonel bir durum. Önemli olan hayatta hata yaptığınız zaman hatayı tekrar etmemek ve hatanın oluşmaması için gereken önlemi almak” açıklamasında bulundu. 
>En iyilerini aldım
Çok önemli iki maça çıkacaklarının altını çizen Lucescu, “En iyi Türk oyuncuları kadroya aldım. En hazır isimlerle, en tecrübeli oyuncularla, bu gruba en çok ruhlarını verebilecek, takımı motive edebilecek isimlerle çıkacağız bu maçlara.  Oyuncular arasında imaj ve tecrübe olarak fark olabilir ama değer olarak aynı seviyedeler. Hepsini motive edip Türk futbolunun tekniğine, sahadaki savaşa uygun olarak bir motivasyon vermek lazım” dedi . Yabancı sınırlaması hakkındaki düşüncelerini söyleyen Rumen çalıştırıcı, “Yabancı konusunu görüşmek lazım. Takımlarda 3-4 tane Türk oyuncu var. En iyiler Avrupa’da. Seçim yapmakta zorlanıyorsunuz. 2002’de Galatasaray’ı çalıştırırken 8 tane futbolcum milli takımdaydı. Milli takımın iskeletini bu oyuncular oluşturuyordu. Bu oldukça önemli bir konu” açıklamasını yaptı.
HAZIRLIKLAR TAM GAZ
Ukrayna ile 2 Eylül’de deplasmanda, Hırvatistan ile de 5 Eylül’de Eskişehir’de karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını sürdürdü. Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde kamp yapan A Milli Takım, ilk 15 dakikası basına açık olarak çalıştı. Isınma koşuları yapan futbolcular, ardından topla çalıştı. Millîler bugün basına kapalı yapacağı çift idmanla hazırlıklarına devam edecek. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...