Lothar Matthaus: 'Gomez'den iyisi yok'

/ Kaynak: Fanatik
Lothar Matthaus: 'Gomez'den iyisi yok'

SPOR Haberleri  / Fanatik

Alman Futbolu'nun efsane ismi Lothar Matthaus, Kartal'ın yıldızının Fransa'da ülkesini de uçuracağını söyledi.

Kara Kartal’ın yıldız golcüsü Mario Gomez’e Almanya Futbol Tarihi’ne damgasını vuran Lothar Matthaus’ten önemli mesajlar geldi. Zürih’te hafta başında yapılan Ballon d’Or töreninde haber müdürümüz Mehmet Demircan’a samimi açıklamalarda bulunan Matthaus, Gomez’le beraber Kartal’ın bir diğer Alman yıldızı Andreas Beck ve Galatasaraylı Podolski’yi de yorumladı... İşte Matthaus’ün sözleri;

‘Beck tam bir görev adamı’

“Türkiye Ligi’ni yakından takip ediyorum. Zaman buldukça büyük takımların maçlarını izliyorum. Mario Gomez ve Lukas Podolski transferleri bana göre çok yerinde. Takıma katkıları ortada. Hem Podolski hem de Gomez gerçekten de üst düzey performans gösteriyorlar. Gol atmaları taraftarları tabii ki sevindiriyor ama bana göre takım içinde uyumları da önemli. Kısa sürede Türkiye’ye uyum sağladılar. Bu, kulüpler için çok önemli bir detay. Ben ikisinin de ileriki haftalarda daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Çünkü ikisi de çok tecrübeli ve kaliteye sahip futbolcular. Beck tam bir görev adamı. Bence Beck transferi de Beşiktaş için olumlu katkılar verdi.”

‘Beşiktaş’ı zirveye taşıyacak’
“Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Löw ile zaman zaman konuşuyoruz. Mario Gomez’in bu formuyla EURO 2016’ya gitmemesi benim için büyük sürpriz olur. Zaten Löw’ün aradığı kriterler belli. Tipik bir 9 numara almalı. Bana göre de tipik bir 9 numara için ideal isim Mario Gomez. Fiziği, tekniği ve tecrübesiyle yeniden o takımda olmayı hak ediyor. Beşiktaş’taki istikrarı ve golleri de bunu kanıtı. Ben inanıyorum; Gomez Türkiye Ligi’nin ikinci yarısında da coşacaktır ve Beşiktaş’ı zirveye taşıyacaktır. Ligdeki pozitif havayı da Alman Milli Takımı’na taşıyacaktır. Hem Gomez, hem Podolski’ye hem de Beck’e başarılar diliyorum.”

MATTHAUS KiMDiR?
Futbolculuk kariyerinde Mönchengladbach, İnter ve Bayern Münih gibi takımlarda görev yapan Lothar Matthaus, yer aldığı takımlarla ve bireysel olarak kazandığı başarılarla Almanya Futbol Tarihi’ne damga vurdu. Bayern Münih’le 7 kez Bundesliga şampiyonluğu, Almanya Kupası ve UEFA Şampiyonluğu yaşayan Matthaus, İnter’le Serie A Kupası’nı kaldırdı. 1990 yılında Almanya Milli Takımı’yla Dünya Kupası’nı da kazanan Matthaus’un müzesinde Ballon d’Or ve Golden Foot gibi prestijli ödüller de bulunuyor. 54 yaşındaki isim, kariyerini teknik adam olarak sürdürüyor.

SPOR
Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...