Lorenzo Micelli, yeni sezondan umutlu

/ Kaynak: AA
Lorenzo Micelli, yeni sezondan umutlu

SPOR Haberleri  / AA

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi takımlarından Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Lorenzo Micelli, yeni sezondan ümitliolduğunu söyledi.

Geçen sezon kupa alma başarısı gösteremeyen ve bu sezonun başında oynanan Süper Kupa'yı da Vakıfbank'a kaptıran Eczacıbaşı VitrA'nın İtalyan çalıştırıcısı, yeni sezonda hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Vakıfbank ile oynanan Süper nbsp;Kupa'da ortaya koydukları performanstan memnun olduğunu belirten Micelli, "Süper Kupa maçında doğru yolda olduğumuzu gördüm. Oyuncularım, düşündüğüm davranışlar içinde voleybol oynadılar. Süper Kupa'da mağlup olsak da iyi yolda olduğumuzu gördüm. Yeni sezondan ümitliyim" dedi. Sezona sakatlıklar nedeniyle biraz şanssız başladıklarını kaydeden Eczacıbaşı VitrA antrenörü, "Dört numarada oynayan sporcularımızın sakatlığı vardı. Yimei Wang da takıma henüz katılmadı" ifadesini kullandı. Yeni sezonda tüm kupaları almayı hedefledikleri kadar genç oyuncularla ilgili planları olduğunu vurgulayan Micelli, şunları söyledi: "Genç oyuncularla ilgili ciddi hedeflerimiz var. Onlarla da yoğun bir şekilde çalışacağız. Ancak Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliğinin (FIVB) bu konuda ciddi hatası var. Bir genç sporcu yaz boyunca 50 tane maç oynayamaz. Bu tür organizasyonlar iki ayda bitmeli. Ancak bizim konsantre olmamız gerekiyor. Ayrıca bu kadar oyuncuyu aynı anda oynatamam. Yoğun maç temposu çok büyük bir hata. Kulüpler ve sporcuların sağlığı için zor bir durum."
- "Adım adım ilerleyeceğiz"
Lorenzo Micelli, yeni sezonda adım adım ilerleyeceklerini ifade etti. Yeni sezondaki ilk hedeflerinin Şampiyonlar Ligi'nde kupayı almak olduğunu anlatan İtalyan çalıştırıcı, "Kadroyu Şampiyonlar Ligi için kurduk. Geçen sezon da alabilirdik. Ancak bazı şansızlıklardan dolayı kaybettik. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni istiyoruz" şeklinde konuştu. Geçen sezon tüm kupaları alan Vakıfbank ile ilgili soruyu ise Micelli, "Sadece Vakıfbank yok. Fenerbahçe ve Galatasaray da çok iyi durumda. Biz de kazanmak için çalışacağız. Vakıfbank, 5 yılda kadrosunu kurdu ve şu ana dek kazandılar. Biz de adım adım kendi yolumuzda ilerliyoruz. Onların seviyesine ulaşmak zorundayız. Bu sezon, bu takımlar arasındaki her maç Şampiyonlar Ligi seviyesinde olacak" şeklinde yanıtladı.
-"Milli takımda rekabet azaldı"
Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elenen A Milli Takım'ın performansıyla ilgili soruyu yanıtlayan İtalyan antrenör, Gülden Kayalar Kuzubaşoğlu ve Esra Gümüş Kırıcı'nın olmaması nedeniyle rekabetin azaldığını iddia etti. Milli takımın teknik ve taktiği konusunda yorum yapamayacağını vurgulayan Lorenzo Micelli, "Milli takımla ilgili 4 yılda edindiğim tecrübeye göre, Türk oyuncular arasında mutlaka rekabet olmalı. Bu rekabet ortamı olmadan
takımı çok yukarı çıkarmak mümkün değil. Gülden ve Esra, 10 yıldır kadroda yer alan oyunculardı. Bu oyuncuların milli takımda olmaması rekabetin azalmasına neden oldu" şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...