Liste açıklandı: Dünyanın en çok kazanan 10 futbolcusu

Düzenleyen:
Liste açıklandı: Dünyanın en çok kazanan 10 futbolcusu

SPOR Haberleri

'Dünyanın en çok tanınan sporcuları' içerisinde büyük bir orana sahip olan futbolcular, servetlerine servet katmaya devam ediyor. İngiliz basını vergiler, sözleşmelerdeki bonuslar ve sponsorluk anlaşmaları hariç olmak üzere dünyanın en çok kazanan 10 futbolcusunu listeledi.

Milyonlarca insanı ekran başına kilitleyen futbolda, sporcular çok büyük kazançlar elde ediyorlar. 2021 yazına Messi'nin Barcelona'dan ayrılması ve Ronaldo'nun Juventus'tan Manchester United'a gitmesi adeta damga vurmuştu. Yine Neymar da bu iki futbolcu kadar dünyanın en çok tanınanları arasında yer alıyor. Peki en çok kazanan isimler yine onlar mı? Futbolseverlerin her sene merakla takip ettiği 'dünyanın en çok kazanan futbolcuları' listesi, İngiliz basını tarafından yayınlandı.

Radio Times, incelemesini L'Equipe ve Forbes gibi mecralardan destek alarak düzenlerken 10 futbolculuk liste, vergiler hariç şekilde ölçüldü. Öte yandan futbolcuların sözleşmesindeki bonus ve sponsorluk anlaşmaları da hesaplanmadı.

İŞTE DÜNYANIN EN ÇOK KAZANAN FUTBOLCULARI

10. ROBERT LEWANDOWSKİ (BAYERN MÜNİH) – HAFTADA 350.000 STERLİN

2020'de FIFA Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü almak, Robert Lewandowski'nin kale önündeki acımasızlığının ödülüydü. 32 yaşındaki forvet, gollerine devam ediyor ve Bundesliga'nın tüm zamanların önde gelen yabancı golcüsü.

9. ANTOİNE GRİEZMANN (ATLETİCO MADRİD, BARCELONA'DAN KİRALIK) – HAFTADA 356.000 STERLİN

Barcelona'nın Atletico Madrid'den kadrosuna kattığı Griezmann, tarihin en pahalı beşinci transferi olmuştu. Bekleneni veremeyen Fransız forvet, Atletico Madrid'e geri döndü.

Liste açıklandı: Dünyanın en çok kazanan 10 futbolcusuAntoine Griezmann

8. DAVİD DE GEA (MAN UTD) – HAFTADA 375.000 STERLİN

Manchester United'ın yıldızı dünyanın en çok kazanan kalecisi. David de Gea'nın haftalık 400.000 sterlin değerindeki sözleşmesi, yıllık kazancının büyük kısmını oluşturuyor.

7. KEVİN DE BRUYNE (MAN CİTY) – HAFTADA 385.000 STERLİN

Kevin De Bruyne kısa süre önce Manchester City ile Premier Lig'in zirvesine çıktığı bir anlaşma imzaladı. Belçikalı orta saha, sözleşmesini 2025'e kadar uzattı ve Guardiola'yı rahatlattı.

6. CRİSTİANO RONALDO (MAN UTD) – HAFTADA 385.000 STERLİN

Dünyanın en çok hayranı olan futbolcularından birisi olan Cristiano Ronaldo, en çok kazananlar listesinde 6. sırada kaldı. Son haftalarda suskunluğunu bozamayan Cristiano Ronaldo için İngiltere günleri şu an için iyi gitmiyor.

Liste açıklandı: Dünyanın en çok kazanan 10 futbolcusuCristiano Ronaldo

5. KYLİAN MBAPPE (PSG) – HAFTADA 410.000 STERLİN

Geleceğin yıldızlarından Kylian Mbappe, önümüzdeki dönemde futbolun en çok konuşulan ismi olmaya aday. 22 yaşındaki oyuncunun 2018'de Monaco'dan PSG'ye transferi, tarihin en pahalı ikinci transferi olmasını sağladı.

4. GARETH BALE (REAL MADRİD) – HAFTADA 500.000 STERLİN

Real Madrid'in Galli yıldızı Bale, son yıllardaki düşüşüne rağmen halen en çok kazanan futbolcular arasında. Bir zamanlar futbol tarihinin en pahalı oyuncusu olan Gareth Bale, Tottenham'da kiralık olarak forma giyiyor.

3. LUİS SUAREZ (ATLETİCO MADRİD) – HAFTADA 575.000 STERLİN

Eski Barcelona yıldız Suarez, Griezmann'ın eski takımı Atletico'ya geri döndü. 34 yaşındaki Luis Suarez, kariyerinin sonuna yaklaşırken muhtemelen son yüksek maaşını kazanıyor.

Liste açıklandı: Dünyanın en çok kazanan 10 futbolcusuLuis Suarez

2. NEYMAR (PSG) – HAFTALIK 606.000 STERLİN

Brezilya futbolunun bir numaralı isimlerinden Neymar, rekor bonservis bedeliyle Barcelona'dan PSG'ye transfer olmuştu.

1. LİONEL MESSİ (PSG) – HAFTADA 960.000 STERLİN

Gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan birisi olan Lionel Messi, Barcelona'dan ayrılarak PSG'ye transfer oldu. Futbolseverleri hüzne boğan bu transfer, Messi'yi mutlu etmiş görünüyor.

Arjantinli süper yıldız, haftalık kazancıyla futbol dünyasının en çok kazanan ismi oldu. (Sabah)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...