Lider Galatasaray, MKE Ankaragücü deplasmanında 2-1 kaybetti

Düzenleyen:
Lider Galatasaray, MKE Ankaragücü deplasmanında 2-1 kaybetti

SPOR Haberleri

Aşırı öz güvenle maça çıkan ancak varlık gösteremeyen sarı kırmızılılar penaltı golüyle geriye düştü. Terim’in hamlelerinin sonuç vermesini bekleyen Cimbom ikinci şoku yaşadı. Mustafa’yı kaybetti (kırmızı), Kerem’in golü ise puana yetmedi.

YALIMCAN SARPYEL

Ankara’da yıkıldı
Galatasaray liderliğini korumak için gittiği Ankaragücü deplasmanından eli boş dündü. Sarı kırmızılıların sekiz maçlık serisi Ankara’da sonlandı. Fatih Terim zorlu karşılaşma öncesi kazanan takımı korumuş, sadece Luyindama’nın yerine Donk’a forma vermişti. 90 dakikaya Aslan daha iyi başladı. Onyekuru’nun net pozisyonunu Korcan çıkarttı, daha sonra Emre Kılınç zoru yapıp boş kale yerine topu dışarı yolladı. 

Atamayana attılar
Aslan, son maçları olan Alanya ve Erzurum karşısında galip gelmeyi başarsa da geçiş oyunundaki aksaklıklar ve pozisyon bulma sıkıntısı ön plana çıktı. Aslan, Ankaragücü karşısında da önemli silahları Mustafa ve Onyekuru’yu topla buluşturmada çok zorlandı. Cimbom ilk yarıda bulduğu iki net fırsatı da cömertçe harcarken, Hikmet Karaman’ın öğrencileri penaltının ardından ikinci golü de buldu. 

Ağır yara aldı
Uzatmada oyuna sonradan giren Kerem’in golü geldi ama puan için yeterli olmadı. Cimbom, tam sekiz hafta sonra mağlubiyeti hatırladı, zirve yarışındaki bütün avantajını da kaybetti. Devre arası yapılan takviyeler arasında belki de en çok verim aldığı Mustafa Muhammed’i de kırmızı kartla kaybetti. Sekiz maçlık seride Fenerbahçe, Başakşehir, Alanya gibi zorlu rakipleri geçen Aslan derede boğuldu.

Lider Galatasaray, MKE Ankaragücü deplasmanında 2-1 kaybetti

FATİH TERİM, A.GÜCÜ MAÇI SONRASI HAKEMLERDEN DERT YANDI
Çakır niye orada?

Sekiz maçlık serisi Ankara’da biten Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim’in hedefinde hakemler vardı. Tecrübeli teknik adamın sözlerinden öne çıkanlar özetle şöyle:  Geçen sene Beşiktaş maçında Vida'nın vücudundan sekip gelen pozisyonu bize öyle izah etti ki neredeyse özür dileyecektik. Peki bu (Arda’nın penaltı verilen pozisyonu için) nereden geliyor? Hepimiz pandemi dönemi bir tuhaf olduk. Ah diyen faul, en fazla bağıran... 2 gün önce Cüneyt Çakır VAR'daydı, şimdi neden burada. Orada skandal karara imza atmış. Yine orada, yine burada. 

Karşılığı yok...
Mustafa Muhamed'in kırmızı kartı çok yazık. Resmen kafasıyla dirseğine doğru gidiyor. Attırmak için. Tuzağa düşürüldük diye düşünüyorum. Bizim iyi veya kötü oynamamız kimseyi ilgilendirmez. Doğru karar yanlış karar herkesi ilgilendirir. 57. dakikada bizi 10 kişi bırakamazsın. VAR neredesin? Cüneyt Çakır VAR'a gelmez, VAR'daki çağıramaz. Cüneyt abisi oradan müdahale etmez. Bizim gücümüz herkese yeter. Kime gitsek seyircili oynuyoruz. Gözlemci ve temsilciyle konuştum sahaya çıkmazsak ne olur diye? Karşılığında kural yok, dolu tribünlere oynadık.

ABDURRAHİM ALBAYRAK:
Yeter! Böyle mi durduracaksınız

Galatasaray’da beş lig maçında beş gol atan Mustafa Muhammed dün İbrahim Akdağ’a dirsek attığı gerekçesiyle direkt kırmızı kart gördü. İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak maç sonu “Eğer bu kırmızı kartsa Trabzon'dakiler babasıdır. Ömür boyu men etsinler beni, yeter ya! Adalet istiyoruz, farklı bir şey istemiyoruz. Muhamed'i böyle mi durdurmayı planlıyorsunuz?” diye isyan etti.

Lider Galatasaray, MKE Ankaragücü deplasmanında 2-1 kaybetti

ARDA TURAN:
Biz bunları yemiyoruz!

Galatasaray Kaptanı Arda Turan, A.Gücü’nü tebrik edip taraftarından özür dilerken hakemlere yüklendi: Ben 16 maç ceza aldım. Ülkenin geleceğini çöpe attınız. Yüzde 85'iniz futbolu bilmiyorsunuz. Hangisi kırmızı kart bilemiyoruz.  Doğru yönetin, biz bunları yemiyoruz."

BAŞKAN MUSTAFA CENGİZ:
Kırmızı kart utanç meselesi

"Ankaragücü’nü tebrik ederim. Ölümüne oynadılar. Beni üzen şu oldu. İlgilerle de konuştum ve uyarımı yaptım. Bizim korkumuz VAR hakemi (Cüneyt Çakır). Biz onun objektif karar vermemesinden korkuyoruz. Bir insanın adalet duygusu şaşarsa o olay bitmiştir. Maalesef VAR’daki görmeyen o kör gözler asıl sahada kör ve sağır gözler olur. Kırmızı kart utanç meselesi. Eve gitsin baksın. Acı olan kırmızıda da penaltıda da VAR devreye girmedi. Ey Serdar Tatlı bunları izliyorsan. Ben senin mutlu olduğunu hissetmiyorum. Mutlu olduğunu hissedersen bir saniye orada durma. MHK bu kafa ve çifte standartla giderse bir saniye orada durmamalı. Utanç verici."

MARCAO’YA GÖRE MAÇA...
Hakem damga vurdu 

G.Saray’ın Brezilyalı stoperi Marcao: Futbolla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Bu işin kriterini çözmeye çalışıyorum. Ben hangisi kırmızı, hangisi penaltı anlamıyorum. Bizim lehimize olunca verilmiyor, aleyhimize olunca veriliyor. 

TERİM’İ MAĞLUP ETTİ
Karaman ilki yaşadı

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son sırada yer alan takımının başında bir ilke imza attı. Karaman, kariyerinde Fatih Terim’i ilk kez (8 maçta 7 mağlubiyet, 1 beraberlik) mağlup etti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...