Lazio geride kaldı, sıra Fenerbahçe'de

/ Kaynak: DHA
Lazio geride kaldı, sıra Fenerbahçe'de

SPOR Haberleri  / DHA

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nun liderliğini sürdüren Trabzonspor, gözünü pazar günü deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçına çevrildi.

İtalya'nın Lazio takımıyla maçına son dakikalarında yediği 2 golle 3-3 berabere kalmasına rağmen UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nun liderliğini sürdüren Trabzonspor, gözünü pazar günü deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçına çevrildi. Teknik direktör Mustafa Akçay, kaybedilen 2 puan nedeniyle morali bozuk olan oyuncularını uyardı, "Lazio maçının ilk yarısında oynadığımız oyunu 90 dakikaya yaydığımız taktirde yenemeyeceğimiz takım yok. Gücümüzü gösterdiğimizi düşünüyorum. O yüzden Lazio'yu unutun ve Fenerbahçe maçına odaklanın" dedi. Soyunma odasında kaybettikleri 3 puanın hüznünün yaşandığı farkeden Mustafa Akçay, şunları söyledi: "Kaldırın başınızı, Fenerbahçe maçı bizim ve tüm Trabzonspor camiası için çok önemli. Gereken cevabı orada verin. Kendinizi Fenerbahçe maçına hazırlayın." Trabzonsporlu yöneticiler de Lazio maçında son dakikalarda kaçan galibiyete rağmen takıma tam destek verdi. Yöneticilerin İstanbul'daki maçta da takımı yalnız bırakmama kararı aldığı bildirildi.


"OYUNCULARIMI HARCATMAM"


Bu arada Mustafa Akçay, Lazio maçında oyuna sonradan giren 2 oyuncusu Alanzinho ve Aykut Akgün'ün performansları nedeniyle yoğun şekilde eleştirilmesi üzerine 2 oyuncusuna sahip çıktı. Oyuncularının iyi niyetinden hiçbir zaman şüphe etmeyeceğini söyleyen Mustafa Akçay, "Oyuncularım sahaya takıma katkı vermek için çıktı. Belki beklenen katkıyı veremediler ama ben iyi niyetlerinden kesinlikle şüphe etmem, ettirmem" dedi. nbsp;


HENRİQUE PERFORMANSINI İKİYE KATLADI


Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Paulo Henrique, bu sezon gösterdiği performansla şaşırtmaya devam etti. Geçtiğimiz sezon boyunca toplamda 4 gol atan Henrique, bu sezon ligde geride kalan 6 hafta ve Avrupa kupalarında toplam 10 gol atarak, geçtiğimiz sezonki performansını ikiye katladı. Mustafa Akçay'ın tek forvet olarak görevlendirdiği Henrique, attığı gollerde takım arkadaşlarının katkısının oldukça yüksek olduğunu ifade etti.


YUSUF'A İMZA ATTIRILACAK


Trabzonspor yönetimi, Araklıspor'a ödenecek olan yaklaşık 125 bin TL'lik yetiştirme bedeli nedeniyle genç futbolcusu Yusuf Erdoğan'ı, 1461 Trabzon'dan kiralık olarak kadrosuna kattı. Ancak sezon başından itibaren sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Yusuf'un kafasını rahatlatmak isteyen yönetim devre arasında masaya oturup 5 yıllık sözleşme imzalamak istiyor. Yönetim böylelikle hem futbolcu için çıkan transfer söylentilerine bir son vermek, hem de alt yapıdan gelen diğer futbolculara bir örnek oluşturmayı amaçlıyor. nbsp;


COLMAN FENERBAHÇE MAÇINA YETİŞTİRİLECEK


Trabzonspor'un Lazio ile oynadığı maçta sol arka adalesindeki ağrılara dayanamayıp oyundan çıkan Arjantinli futbolcu Gustavo Colman'ın, nükseden sakatlığının giderilmesi için yoğun çaba harcanmaya başlandı. Akçay'ın sakatlığının geçmesi durumunda Colman'a Fenerbahçe maçında ilk 11'de şans tanıyabileceği öğrenildi. Öte yandan Soner Aydoğdu'nun da tedavisi yoğun şekilde devam ediyor.


İSTANBUL YOLCULUĞU YARIN


Trabzonspor, pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı maç için yarın İstanbul'a hareket edecek. Trabzon'dan saat 14.40'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket edecek olan bordo mavililer, maç saatine kadar konaklayacağı otele geçecek. Bordo mavililer maçın ardından ise 00.35'te Trabzon'a hareket edecek. nbsp;


YEREL GAZETELER


Trabzon'dan yayın yapan yerel gazeteler Lazio beraberliği sonrası yaşanan hayal kırıklığını vurguladı. Kuzey Ekspres Gazetesi, "Laz şakası gibi" ve "Lazio önünde son 10 dakikaya iki farklı önde girdik ama sonunu getiremedik, boşa çıktık" başlığını atarken, Günebakış Gazetesi ise, "45 dakikalık fırtına" ve "Sevincimiz kursağımızda kaldı, şaka gibi!" başlığını attı. Karadenizin Sesi Gazetesi, "Fırtına durdu Lazio ucuz kurtuldu" manşetini kullanırken Karedeniz'de Son Nokta Gazetesi, "Böyle bitmemeliydi" ve "Şaka gibi fırtına" başlıklarını attı. Karadeniz Gazetesi, "Önce fırtına, sonra hüsran" ve "Güler misin, ağlar mısın?" başlığıyla beraberliği okuyucularına aktarırken Taka Gazetesi, "Trabzon Lazio'yu sarstı" ve "3 gole tek puan yazık oldu be!"
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...