Kurulları siz seçin!

Düzenleyen:
Kurulları siz seçin!

SPOR Haberleri

“Krizler değişim için fırsattır” diyen TFF Başkanı, “Artık kurulları federasyon atamayacak. Futbol ailesi seçecek. Bu sadece MHK ile sınırlı kalmayacak” ifadelerini kullandı

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrası ilk defa ekran karşısına çıktı. Basın toplantısında soru almayan Demirören, “Artık kurulları Federasyon seçmeyecek” diyerek tarihi kararı açıkladı. İşte Demirören’in sözleri: “Burada bir hakem hatasını oluşturduğu algı ya da kulüp yöneticilerinin şikayetine cevap vermek değil amacım. Bu, asıl problemin gözden kaçmasına sebep olur. Uzun yıllar değişmeyen bir kural var; her sezon bu zamanlar hakem tartışmaları başlar, kararlara şaibe düşürülmeye çalışılır. Bunlara bahis iddiası ve kaos eklendi. Hakem atamalarına nasıl karışmıyorsam, hakemlere uygulanacak yaptırımlara da karışmayacağım, MHK’nın istifasını istemeyeceğim…”

Trabzonspor’a üzüldüm
“Yaşananlara en çok üzülenlerden birisi benim. Birincisi Trabzonspor’umuzun mağduriyetine en az onlar kadar üzülüyorum. Bugün düzen değişmedikçe yarın da başka bir camianın canı yanacaktır. İkincisi umut vadeden eden bir hakemimizi kaybettiğimiz için üzülüyorum. Deniliyor ki, kurullar kirli ilişkiler içerisinde ve şampiyonu onlar atıyor. Bugünün tarihini not edin. Yeni sistemin kapılarını görüşlerinize açıyoruz. Krizler aynı zamanda değişimi başlatmak için fırsattır. Artık kurulları federasyon atamayacak, futbol ailesinin üyeleri seçecek. Sadece MHK değil, PFDK, Tahkim Kurulu için de bu sistem uygulanacak. Bunu önümüzdeki sezon hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gelin hep birlikte uzlaşma kültürünü ortaya koyalım…”

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...