Kurtuluş derbisi

Kurtuluş derbisi

SPOR Haberleri

Ligde duraklama dönemine giren Galatasaray, evindeki derbiyi kazanıp yeniden zirve yarışına tutunmak istiyor. Tarihinin en kötü lig başlangıcını yapan Fenerbahçe, derbiden zaferle ayrılıp çıkışa geçmenin planlarını yapıyor.

BURHAN CAN TERZİ - EMİN ULUÇ

Süper Lig’de son dönemlerin en ilginç derbisi yaşanacak. Üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla zirveyi kaptıran ve üçüncü sıraya düşen Galatasaray, ligde düşme hattının hemen üzerinde yer alan Fenerbahçe’yi Ali Sami Yen’de ağırlayacak. Galatasaray, evindeki derbiyi kaybederse ligde diğer maçlarda alınacak sonuçlara göre altıncı sıraya düşme ihtimaliyle karşı karşıya kalacak ve şampiyonluk yarışında büyük yara alacak. Sarı-kırmızılılar evindeki bu karşılaşmayı kazanıp yeniden zirve yarışına tutunmak istiyor.

Fener düşme hattına inebilir
Yeni başkan, yeni hoca ve yenilenen bir takımla lige başlayan Fenerbahçe ise tarihinin en kötü başlangıcına imza atmış durumda. Geçtiğimiz hafta Kadıköy’deki Ankaragücü yenilgisi sonrası Phillip Cocu’yu gönderen sarı-lacivertliler, yardımcısı Erwin Koeman ile bir derbi zaferine imza atıp üzerindeki karabulutları dağıtmak istiyor. Her iki takımda da sakat oyuncuların çokluğu dikkati çekiyor. Türk Telekom Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak cuma derbisinde tecrübeli hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

1 milyar 160 milyonluk derbi
G.Saray ile F.Bahçe arasında oynanacak derbinin kadro değerleri 1 milyar 160 milyon TL. Transfermarkt’ın verilerine göre G.Saray’ın kadrosu 96 milyon avro, F.Bahçe’nin ise 90 milyon avro. Bu iki takımın kadro değerinin Türk lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 160 milyon lira tutuyor.

Derbilerin gözde hakemi
Derbide Fırat Aydınus düdük çalacak. Bu sezon F.Bahçe-Beşiktaş maçında da görev yapan Aydınus, kariyerindeki 30. derbisine çıkacak. En fazla derbi yöneten hakem olan Aydınus, daha önce 9 defa G.Saray-F.Bahçe maçında görev aldı. Bu maçların dördünü F.Bahçe, ikisini G.Saray kazandı.

Nefes aldırma
Derbide sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Galatasaray, galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor. Üst üste gelen sakatlıklarla boğuşan sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim, oyuncularından fedakârlık istedi. Geçtiğimiz günlerde Belhanda için “Daha bir gün sakatım, yorgunum diye izin istemedi” diyen Terim, Faslı oyuncuyu oyunculara örnek olarak gösterdi. Tecrübeli hoca sakatlıktan yeni çıkan Eren, Serdar, Onyekuru ve Feghouli’nin Fenerbahçe derbisinde oynayabilecek duruma gelmeleriyle birlikte derin bir nefes aldı.

Tam konsantrasyon
Rakiplerinin derbiyi çıkış maçı olarak gördüğünü söyleyen Terim, oyuncularından dikkatli olmalarını istedi. Maça başlar başlamaz oyunu rakip sahaya yıkmaları gerektiğini söyleyen tecrübeli hoca “Rakibe nefes bile aldırmayacaksınız. Erken bir gol bulursak oyunun kontrolü tamamen bize geçecektir. Herkes birbiriyle yardımlaşacak, çok koşacak” talimatlarını verdi. Son iki maçta yapılan hatalar konusunda oyuncularına uyarılarda bulunan Terim, “Bir anlık konsantrasyon kaybı bile istemiyorum” dedi.

Zafer zor değil
Tarihinin en kötü sezonunu geçirmekte olan Fenerbahçe, Galatasaray’ı evinde devirerek ayağa kalkmak istiyor. Cocu’nun kovulmasıyla nöbetçi hoca olarak koltuğu devralan Hollandalı Erwin Koeman, galibiyet hesapları yapıyor. Sarı-kırmızılıların güçlü ve zayıf yanlarını oyuncularına ezberleten Hollandalı hoca, Cocu’dan farklı bir taktik anlayış ve oyuncu grubuyla sahaya süreceği takımından galibiyet bekliyor. Galatasaray’ın en büyük savunma zaafının defans arasına atılan uzun toplar olduğunu tespit eden Koeman, oyuncularına bu yönde hücum emri verdi.

Kendinize inanın
Erwin Koeman’ın savunma için de detaylı planlar hazırladı. Galatasaray’ın kendi sahasında kazanmak için her şeyi deneyeceğini bilen Hollandalı, oyuncularına özellikle N’Diaye ve Rodriques konusunda uyarılarda bulundu. Duran toplarda pozisyon hatası istemediğini belirten Koeman, rakip oyuncuların şutlarına da izin vermemeleri gerektiğinin altını çizdi. Hollandalı, sezonun en kritik maçını oynayacaklarını söylerken “Her şey bir yana önce kendiniz için savaşmalısınız. Zafer hayal değil” diye konuştu.

Karma takım: “FenerSaray”
F.Bahçe ile G.Saray, 1934 yılında Türkiye’ye davet ettikleri yabancı takımlarla birer defa hazırlık maçı yaptıktan sonra üçüncü maçı “F.Bahçe-G.Saray Karması” şeklinde oynadılar. Bu karmanın forması ise iki kulübün renklerinin karışımı olan lacivert, sarı ve kırmızıdan oluştu.

En büyük kozu taraftarı
Galatasaray’ın, Fenerbahçe derbisinde en büyük kozu taraftarı olacak. Sarı-kırmızılı yönetim, derbi biletlerinin tükendiğini duyurdu. Taraftar satışa çıkan 7 bin biletin tamamını 1 saat içinde tüketti. Karşılaşmada stadın dolacak olması sarı-kırmızılıları sevindirdi.

Cimbom’un derdi gol
Galatasaray’da özellikle hücum hattındaki sakatlıklar gol yollarında etkisizliğe sebep oldu. Sarı-kırmızılı ekip, son altı resmî maçında meşin yuvarlağı sadece üç defa ağlara yollarken Porto ve EY Malatyaspor ile berabere kalınan Schalke maçlarında gol bulamadı.

Rakamlar uçtu
Türk Telekom’da oynanacak dev derbi öncesi Fenerbahçeli taraftarlar için ayrılan biletler karaborsaya düştü. İnternet üzerinden satılan biletler bin 300 liraya kadar alıcı bulurken sarı-lacivertli taraftarlar karaborsadan yakınıp yönetimin duruma müdahale etmesini istedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...