Kurtlarla dans

- Güncelleme:
Kurtlarla dans

Spor Haberleri

İki kurt hocanın satranç oyununa sahne oldu maç. Mircea Lucescu, Beşiktaş’ın stoperlerinin oyun kurmadaki eksikliğinden faydalanmak isteyip bu bölgeye sıkı pres uyguladı. Şenol Güneş bu...

MURAD TAMER - İki kurt hocanın satranç oyununa sahne oldu maç. Mircea Lucescu, Beşiktaş’ın stoperlerinin oyun kurmadaki eksikliğinden faydalanmak isteyip bu bölgeye sıkı pres uyguladı. Şenol Güneş bu... Öyle kolay mat olur mu? Bunu fark edince kanatlara hücum emri verdi. Arkada eksik yakalanacağını anlayan Lucescu bu baskıdan vazgeçince karşılaşma orta saha mücadelesine döndü. Oyun dengelendikten sonra Beşiktaş’ın orta saha üçlüsünün kalite farkı ortaya çıktı. Salih-Gedson-Amir üçlüsü birbirlerine görünmez bir iple bağlıymışçasına senkronize hareket ediyor. Beşiktaş çok iyi oynamasa bile sadece bu üçlüsüyle oyuna ağırlığını koyabiliyor.

Sol çöktü

Ama işte kadro geniş olmayınca en ufak bir arıza domino taşı etkisi yapıyor ve sistem çöküyor. Masuaku’nun sakatlanıp yerine Zaynutdinov girince Lucescu ellerini ovuşturdu. Bu bölgeden akın akın saldırdı, biri ofsayt olmak üzere iki gol buldu. İkisinde de Zaynutdinov hatalıydı. Omar Colley sanki All Star smaç yarışmasında boyalı olan dışından sıçrarcasına çıktı çaktı kafayı. Bu golden sonra en azından 10 dakika dayanabilse maçta farka gidebilecek havayı yakalayabilirdi Beşiktaş ama anında eşitlik golünü kalesinde gördü. Gedson’un bir anda Usain Bolt’a dönüşerek topu kapmasını izlemek inanılmazdı, ah bir de gol olsaydı!

Mutlu son

Son bölümde orta saha diye bir şey kalmadı. İki takım oyuncuları da F1 pistine çevirdi orta alanı. Atan kazanacaktı. Dinamo Kiev’in maça ortak olmasını sağlayan Zaynutdinov attığı golle zaferi getirdi. Ghezzal’ın sağda, Cenk’in solda, Rashicha ve Rebic’in formda olmadığı dönemde bile her türlü sıkıntıya rağmen kazanabildi Beşiktaş. Bu kadar olumsuzluğa rağmen gelen galibiyette Şenol Güneş’in payı büyük. Ama tecrübeli hocayı bu süreç çok yıpratıyor. Hoca’nın en büyük şansı da Gedson gibi muhtemelen dört dalağı bulunan Gedson. Portekizli oyuncu yorulmak nedir bilmiyor ve enerjisiyle takım arkadaşlarının da vazgeçmemesini sağlıyor.

MAÇIN ADAMI: GEDSON

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...