Kupa elimizden düştü

Düzenleyen:
Kupa elimizden düştü

SPOR Haberleri

Euroleague finaline tutuk başlayan sarı-lacivertliler, 4. periyotta müthiş bir geri dönüşe imza attı, ancak uzatmada hakemlerin de yardımıyla kupayı Ruslara kaptırdı

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe THY Euroleague'in finalinde normal süresi 83-83 biten maçta CSKA Moskova'ya 101-96 mağlup oldu. Kâbus gibi geçen bir ilk yarının ardından 21 sayı geriye düşen Fenerbahçe, son çeyrekte tarihi bir geri dönüşe imza atsa da tartışmalı hakem kararları kupayı Rus temsilcisine kazandırdı. Berlin Mercedes-Benz Arena'da oynanan karşılaşmaya taraftarının büyük desteğiyle etkili başlayan temsilcimiz, Kalinic'in erken iki faul almasıyla rüzgârını kaybetti ve CSKA Moskova, dört tane 3sayılık basket bulduğu ilk çeyreği Corry Higgins'in 6 sayısıyla 22-20 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Teodosic'in sürüklediği CSKA hücumlarını savunmakta zorlanan temsilcimiz dış şutlar da girmeyince ilk devreyi 50-30 geride tamamladı. Soyunma odasına girilirken Rus temsilcisinin üç sayılık atış çizgisinin gerisindeki 6/12 isabetinin yanı sıra asist (12-5) ve ribaunt (17-10) sayılarında Obradovic'in ekibine kurduğu üstünlük dikkat çekti. 
Uzatmada yıkıldık
İkinci yarıya savunma sertliğini yukarı taşıyan Fenerbahçe bu bölümde rakibini çok sayıda top kaybına zorlasa da Jan Vesely'nin Laboral Kutxa maçında yaşadığı serbest atış problemi bu karşılaşma da devam etti ve Çek yıldızın 1/10'la oynaması farkın erimesini önledi ve son periyota 69-53'lük CSKA Moskova üstünlüğüyle girildi. Son bölümde ise sahada bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Datome'nin sayılarıyla maça tutunan temsilcimiz bitime 43 saniye kalan Bobby Dixon'ın üçlüğüyle 21'e kadar çıkan farkı eritti ve skora dengeyi getirdi: 81-81. Sloukas'ın serbest atışıyla öne geçen temsilcimiz De Colo'nun girmeyen topunu iyi takip eden Khryapa'ya engel olamayınca karşılaşma uzatmaya gitti: 83-83. Uzatmada maçın Hırvat hakemi Damir Javor'un tartışmalı kararlarıyla kırılma anlarında geriye düşen Fenerbahçe, sahadan 101-96'lık mağlubiyetle ayrılıp kupayı rakibine kaptırdı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...