Kupa canavarı

Kupa canavarı

SPOR Haberleri

Siyah beyazlılar Süper Lig şampiyonluğunun moraliyle çıktığı maçta zorlanmadı. Sezonun flaş ismi Josef de Souza Kartal'ı öne taşıdı, bir diğer yıldız Rosier fişi çekti. Beşiktaş üç gün arayla ikinci şampiyonluğunu yaşadı

MURAD TAMER

Süper Lig tarihinin en unutulmaz sezonlarından birini şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, Antalyaspor'la karşılaştığı Ziraat Türkiye Kupası finaline de golle başladı. Siyah beyazlıların maçtan önceki iki günü şampiyonluk kutlamalarıyla geçirmesi sebebiyle etkili performans gösteremeyeceği yönünde düşünce vardı. Sergen Yalçın'ın ekibi ise her zamanki gibi diri ve oyuna hâkimdi.

ERKEN BİTİRDİ
Antalyaspor geriye düştükten sonra özellikle N'Sakala'nın kanadından boşluk bulmaya çalıştı. Siyah beyazlılar rakibinin bu bölgede yoğunlaşması üzerine sağ kanattan ani bir çıkışla Rosier'i ceza sahası içinde topla buluşturarak farkı ikiye çıkardı. Ghezzal'ın muhteşem uzun pası sonrası Atiba direğe takılmasa siyah beyazlılar soyunma odasına 3-0'la girecekti.

SEZONU TAÇLANDIRDI
İkinci yarıda Antalyaspor biraz daha ofansifti ama Beşiktaş takım olarak kupaya tam motiveydi. Savunmada neredeyse hiç hata yapmadı siyah beyazlılar. Sergen Yalçın son bölümde değişikliklerle takım savunmasını daha da kuvvetlendirdi. Sonuç olarak Beşiktaş İzmir'de aynı statta üç gün içinde önce lig, sonra da kupa şampiyonluğu yaşayarak muhteşem sezonu taçlandırdı.

16. FİNALDE 10 ZAFER
59. Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor'u mağlup eden Beşiktaş, 16. finalinde 10. defa kupaya uzandı. Siyah beyazlılar 1989-1990 ve 2008-2009 sezonlarının ardından bu sezon da hem lig şampiyonluğu hem de kupa zaferi yaşayarak duble yaptı. Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Beşiktaş, bu yıl içinde oynanması halinde TFF Süper Kupa'da karşılaşacağı Antalyaspor'u yenerse 3. kupasına ulaşacak.

ROSIER: İNANILMAZ BİR DUYGU
Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Beşiktaş'ın sağ beki Valentin Rosier, "Bütün sezon boyunca çok emek verdik. Çifte kupa aldık. İnanılmaz bir duygu" derken Beşiktaş'taki geleceği için de, "Şu an kutlama yapmak istiyorum. Zamanı gelince kulüple görüşeceğiz" dedi. Gökhan Töre de, "Sergen Yalçın büyük hoca. O bizi inandırdı. Futbolcularla çok güzel ilişkisi var. Çok mutluyuz" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...