Kuntz'un son şansı Galler

- Güncelleme:
Kuntz'un son şansı Galler

SPOR Haberleri

Letonya karşısındaki son dakikadaki ‘zafer’ Kuntz’un bir kere daha sorgulanmasına yol açtı. Galler maçında alınacak kötü bir sonuç Alman hocanın sonu olacak

A Millî Takım, EURO 2024 elemelerindeki üçüncü maçında Letonya’yı deplasmanda 3-2 yendi. Yendi yenmesine ama kâbuslar yaşayarak. UEFA sıralamasında 35’inci, FIFA dünya sıralamasında 132’nci sırada olan, bütün kadro değeri sadece 10,5 milyon avro eden Letonya’ya karşı Kuntz’la ikinci defa uzatmalarda kazanılan zafer (!) Alman teknik adamın yeterliliğinin bir kere daha sorgulanmasına yol açtı. Takım kaptanımız Hakan Çalhanoğlu’na Transfermarkt verilerine göre 40 milyon avro değer biçiliyor. Sadece Hakan bile Letonya’nın yedekleriyle birlikte tamamından dört kat pahalı… 

RAKİPLERİMİZ BUNLAR MI?

Millî takımımız, Kuntz’la sıralamada kendisinden üstün hiçbir rakibi yenemedi. Ay yıldızlı takımın başında 17 maça çıkan Alman hocayla alınan galibiyetler rakip bile görmediğimiz Cebelitarık, Karadağ, Litvanya, Lüksemburg, Faroe Adaları gibi takımlara karşı ki, Kuntz’la Faroe Adaları’na yenilme başarısını (!) da gösterdik. Galler maçı Kuntz’un geleceğini belirleyecek. Alınacak kötü bir sonuçta Alman hocaya “Güle güle’ denilecek. Hatta kulislere bakılırsa 22 Haziran’da gerçekleştirilecek TFF kongresi sonrasında sonuç ne olursa olsun Kuntz’un gönderilmesi sürpriz olmayacak. 

İRFAN CAN COŞTU

Letonya maçında oyuna sonradan giren ve uzatmanın son dakikasında attığı golle millî takımı uçurumun eşiğinden döndüren İrfan Can Kahveci sevinçten havalara uçuyor. “Galibiyet golünü attığım için çok mutluyum” diyen İrfan Can sosyal medya hesabından da “Biz bitti demeden bitmez” paylaşımı yaptı. Bu paylaşıma binlerce beğeni geldi. İlk tebrik edenlerden birisi Enner Valencia oldu. 

GALLER’İ YENERSEK ÖNÜMÜZ AÇIK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Letonya maçında farklı duyguları bir arada yaşadıklarını söyledi. “Öldük, öldük, dirildik” diyen Büyükekşi, “Galler’i yenersek grupta önümüz açık. Samsun’da güzel bir galibiyet istiyoruz” dedi.  

MEVCUT OYUNCULAR İÇİNDE EN GOLCÜ CENGİZ

A Millî Takımı 2-1 öne geçiren golü kaydeden Cengiz Ünder, ay yıldızlı takımda forma giyen aktif futbolcular içinde en golcü isim oldu. Millî forma altında toplam 16 gole ulaşan Cengiz Ünder’in 10 da asisti var. 

DERSİMİZE ÇALIŞTIK

Millî takımın tartışılan hocası Stefan Kuntz, Galler maçının analizlerini tamamladıklarını söyledi. Rakibin güçlü ve zayıf yönlerine çalıştıklarını ifade eden Alman hoca “Önemli oyuncuları (Moore) kırmızı kart gördü. Bu da bizim için avantaj. Letonya maçındaki hataları yapmayacağız. Takımın durumunu konuşuruz ama bunu Galler maçı sonrasına bırakalım” dedi. Maçı İtalyan hakem Fabio Maresca’nın yöneteceği açıklandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...