Kriz Fenerbahçe'yi teğet geçecek

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Kriz Fenerbahçe'yi teğet geçecek

SPOR Haberleri  / Sabah

Kadroda bonservis geliri getirebilecek isimlerin bulunması ve sözleşmesi biten futbolcuların maaş yükünü 17.5 milyon Euro azaltması Fenerbahçe’yi rahatlatıyor

UEFA'nın talepleri incelenince, Fenerbahçe için yapılandırma anlaşmasının bu sezon gerçekleşmesi bir fırsat olarak gözüküyor. Fenerbahçe'nin 11 futbolcusuyla yaptığı sözleşmeler 31 Mayıs itibariyle sona eriyor. Sadece bu futbolcuların getirdiği sözleşme yükü 17.5 milyon Euro'ydu. Fenerbahçe bu isimlerin bazılarıyla sözleşme yenileyecek ancak yeni mukaveleler eskiye oranla daha az garanti ücret içereceğinden sarı-lacivertlilerin maaş yükü azalmış olacak.

MUKAVELELERİ DEVAM EDEN OYUNCULAR DA GİDECEK
F.Bahçe ile sözleşmesi devam eden ancak kulüple yolları ayrılması beklenen isimler de kulübün UEFA'ya taahhüt ettiği zarar bandında kalmasına yardımcı olacak. Antalya ile söz kesen Diego, Emenike ve Stoch'un elden çıkarılması yaklaşık 8 milyon Euro'luk tasarruf getirecek. F.Bahçe'nin bonservis geliri elde edebileceği Van Persie ve Nani'yi kadroda bulundurması bir başka önemli fırsat. Şayet bu iki isim, Çin'den aldıkları teklifleri değerlendirirlerse kulüp 40 milyon Euro bonservis geliri elde edecek. İki oyuncunun satışı ayrıca 9 milyon Euro maaş karı anlamını taşıyor.

FEGHOULİ, AGGER VE EREN ALINABİLECEK
TAKIMIN maaş yükünü artıracak yıldızlar ise artık Fenerbahçe'nin radarından çıkacak. Yönetimin; Feghouli, Agger, Eren Albayrak gibi bonservisi olmayan isimlere yönelmesi, daha dengeli bir politika izleneceğinin göstergesi. Fenerbahçe, bonserviste kazandığından daha fazla harcamaz, maaş bütçesini de 50 milyon Euro'lardan 35 milyon civarına indirirse UEFA'nın istediklerini yerine getirmiş olacak.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...