Kritik karşılaşma öncesi karar çıktı: Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kritik karşılaşma öncesi karar çıktı: Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak

SPOR Haberleri

Kayserispor ile Fenerbahçe arasında 4 Mart'ta oynanacak Süper Lig karşılaşmasına Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince misafir takım taraftarı alınmayacağı açıklandı.

Son dakika haberi: Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. 4 Mart Cumartesi günü saat 19.00'da Kadir Has Stadı'nda oynanacak kıarşılaşmaya dair önemli bir karar alındı. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince, kritik karşılaşmaya Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağı açıklandı.

İl Güvenlik Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, Fenerbahçe taraftarının güvenlik gerekçesiyle oynanacak olan müsabakada tribüne girmemesi kararlaştırıldı. Bu karar Fenerbahçe, Kayserispor, İl Emniyet Müdürlüğü ve Passolig'e tebliğ edildi.

Passolig de karar üzerine misafir tribün bilet satışını kapattı.

BİLET SATIŞ SAYFASINDAN AÇIKLANDI

Kayserispor - Fenerbahçe maçının bilet satış sayfasında ise şu açıklamaya yer verildi:

"Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince; karşılaşmaya Fenerbahçe Misafir takım seyircisi alınmayacaktır. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince son 20 gün içerisinde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal eden kişiler ev sahibi tribünlerden bilet/transfer alamayacaklardır."

FENERBAHÇE'DEN KARARA TEPKİ

Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karara Fenerbahçe'den tepki geldi. Sarı lacivertlilerin sitesinden yapılan açıklamada, "Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır. Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür. Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz. Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...