Kral durmak bilmiyor! Burak Yılmaz attığı golle Şampiyonlar Ligi’nde tarihe geçti

Düzenleyen:
Kral durmak bilmiyor! Burak Yılmaz attığı golle Şampiyonlar Ligi’nde tarihe geçti

SPOR Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Lille, sahasında son günlerde gündem olan Chelsea'yi ağırladı. 36 yaşındaki Burak Yılmaz, İngiliz devi Chelsea’ye attığı golle hem Devler Ligi tarihine hem de Türk futbol tarihine geçti. Turnuvada gol atan en yaşlı 3. futbolcu unvanını alan Yılmaz, kariyerine bir başarı daha eklemiş oldu.

Bu sezon performansıyla taraftarların eleştirisinde olan Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi performansıyla tarihe geçti. Chelsea karşısında takımını öne geçiren golü atan milli futbolcumuz, turnuvada gol atan en yaşlı oyuncu unvanını aldı. 

BURAK YILMAZ’IN GOLÜ DE YETMEDİ 

Chelsea ile oynadığı ilk maçta 2-0 mağlup olan Lille, sahasında oynadığı ikinci maçta mücadeleyi 2-1 kaybederek turnuvaya veda etti. Fransız ekibinin tek golünü ise penaltıdan Burak Yılmaz attı. Öte yandan Zeki Çelik’te karşılaşmaya ilk 11’de başladı. 

Burak Yılmaz penaltıdan ağları sarstığı Chelsea maçında 90 dakika sahada kalırken; Fransız temsilcisinde top koşturan bir diğer milli futbolcumuz Zeki Çelik ise yaşadığı sakatlık sonrasında 58. dakikada yerini Timothy Weah'a bıraktı.

Kral durmak bilmiyor! Burak Yılmaz attığı golle Şampiyonlar Ligi’nde tarihe geçti

TARİHE GEÇTİ 

Chelsea'ye karşı oynanan son 16 turu maçında penaltıdan fileleri havalandıran Burak Yılmaz (36 yıl 244 gün), Şampiyonlar Ligi tarihinde eleme turlarında gol atan en yaşlı 3. futbolcu oldu. Listenin 1. sırasında Manchester United'ın efsane futbolcusu Ryan Giggs yer alırken, 2. sırada yine efsane bir isim, Milanlı Paolo Maldini bulunuyor.

Kral durmak bilmiyor! Burak Yılmaz attığı golle Şampiyonlar Ligi’nde tarihe geçti

GOLLERİNE DEVAM EDİYOR 

Geçtiğimiz sezon Lille'in yaşadığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz, Fransız temsilcisinin yeni teknik direktörü Jocelyn Gourvennec ile yıldızı barışmamasına rağmen gollerine devam ediyor.

Bu sezon tüm kulvarlarda forma giydiği 33 resmi müsabakada 7 kez rakip fileleri sarsan Burak Yılmaz, 5 de asist yapma başarısı gösterdi. Deneyimli golcü, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 7 maça 3 gol sığdırdı. Böylece kariyerinde toplam 13 Devler Ligi golüne ulaşmış oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...