KPSS'de 'Hangi üniversitenin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilmiştir?' sorusu

Düzenleyen:
KPSS'de 'Hangi üniversitenin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilmiştir?' sorusu

SPOR Haberleri

Milyonlarca kişinin girdiği KPSS'de 15 Temmuz'un kahraman şehidi Ömer Halisdemir hakkında adaylara bir soru yöneltidi. KPSS'de ''Hangi üniversitenin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilmiştir?'' sorusu adaylara soruldu.

KPSS Orta Öğretim sınavında, "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi" sorusu milyonlarca adaya soruldu. 15 Temmuz'da özel Kuvvetler Komutanluığını ele geçirmeye çalışan hainlere ilk kurşunu sıkarak şehit düşen Ömer Halisdemir,  bugün milyonlarca kişinn girdiği KPSS'de soru olarak adayların karşısında çıktı. Geçen haftalarda Niğde Üniversitesi'nin adı Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmişti. Bugün yapılan ve milyonlarca kişinin ter döktüğü KPSS'de "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi" sorusu adaylara soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. 

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NE İSMİ VERİLMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi özel kuvvetler komutanlığında Tuğgeneral Semih Terzi'yi kafasından vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in ismi Niğde Üniversitesi'ne verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Niğde üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

KPSS'de 'Hangi üniversitenin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilmiştir?' sorusu

Cevap: Niğde Üniversitesi
15 Temmuz darbe girişimi gecesi özel kuvvetler komutanlığında Tuğgeneral Semih Terzi'yi kafasından vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in ismi Niğde Üniversitesi'ne verilecek. Dün Niğdeli temsilcileri ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini açıkladı.

Niğde Üniversitesi'nin isminin değiştirilmesiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Niğde Üniversitemizin ismi memleketimizin gururu, kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in ismi verilerek Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Bugün müjdeyi veren Sn.Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Buna ilişkin kanun hükmünde kararname birkaç gün içinde yayınlanacaktır. Gurur abidemiz Ömer Halisdemir'in adını ve kahramanlığını her fırsatta anlatmaya, emanetine sahip çıkmaya ona yakışır bir kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...