Kosta Rika 2. turda

Kosta Rika 2. turda

SPOR Haberleri

2014 FIFA Dünya Kupası D Grubu karşılaşmasında İtalya ile Kosta Rika karşılaştı. İşte İtalya Kosta Rika maçı özeti ve golleri...

2014 Dünya Kupası D Grubu maçında bu akşam İtalya ile Kosta Rika karşı karşıya geldi. Mücadeleden Kosta Rika 1-0 galip ayrıldı.
Arena Pernambuco'daki maçın ilk golü devrenin sonlarında geldi. İki takımın karşılıklı atakları ile geçen ilk yarı da gol 45. dakikada geldi. Diaz'ın sol kanattan ortasına arka direkte topa iyi yükselen Ruiz'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp içeri girdi. Ruiz'ın golüyle birlikte Kosta Rika 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0 Kosta Rika üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıda her iki ekip de pozisyonlar bulsa da bunu gole çeviremedi ve bu devrede gol ses çıkmadı. Mücadele 1-0 Kosta Rika üstünlüğü ile sona erdi.

İTALYA 0 - 1 KOSTA RİKA

MAÇTAN DAKİKALAR


90+4' nbsp; nbsp; nbsp; Her iki takım da vasat bir performans çizdi. Oysa seyirciler daha heyecanlı bir oyun bekliyordu. Dengeli bir oyun izledik. Ev sahibi takım topa mümkün olduğunca çok sahip olmaya çalıştı. Deplasman takımı ise kontra ataklarla sonuca gitmeye çalıştı.
90+4' nbsp; nbsp; nbsp; Hakem son düdüğü çaldı ve karşılaşmanın bittiğini ilan etti.
90+2' nbsp; nbsp; nbsp; Ceza sahasının kenarına gönderilen isabetli pasta Randall Brenes (Kosta Rika) topla buluşuyor. Oyuncu bekletmeden yaptığı güzel vuruşla kaleciyi geçmeye çalışıyor. Ancak top çok şanssız bir şekilde sağdan dışarı gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve İtalya şimdi kale vuruşunu kullanacak.
90+1' nbsp; nbsp; nbsp; Top oyun alanını terk ediyor ve Kosta Rika taç atışını kullanacak.
90' nbsp; nbsp; nbsp; Normal sürenin sonuna 4 dk. eklenecek.
90' nbsp; nbsp; nbsp; Antonio Cassano (İtalya) köşe vuruşundan yapılan ortada topu ceza sahası içinde kontrol ediyor. Oyuncunun vuruşunda top az farkla soldan dışarı gidiyor. Defans oyuncuları bu pozisyondan dersini çıkartmalı. Top sahanın dışına çıkıyor ve Kosta Rika şimdi kale vuruşunu kullanacak.
90' nbsp; nbsp; nbsp; Alessio Cerci (İtalya) köşe vuruşunu kullanacak.
89' nbsp; nbsp; nbsp; Alessio Cerci (İtalya) tarafından havadan yapılan orta başarısız oluyor ve rakip defans hızlı bir şekilde topu ceza sahasının dışına gönderiyor. İtalya korner kullanacak.
88' nbsp; nbsp; nbsp; Marcos Ureña (Kosta Rika) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
87' nbsp; nbsp; nbsp; Defansın arkasına sarkan Alessio Cerci (İtalya) ofsayta düştü ve yardımcı hakem bayrağını kaldırdı. Rakip takım endirekt serbest vuruş kullanacak. Ofsayt sayıları 11:3.
84' nbsp; nbsp; nbsp; Marcos Ureña (Kosta Rika) güzel pasta ceza sahası dışında topla buluşuyor, tehlikeli bir noktadan vuruş yapıyor, ancak şut rakip defans oyuncusundan dönüyor. Kosta Rika taç atışı kazanıyor.
83' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncular Randall Brenes (Kosta Rika) tarafından topa elle dokunulduğunu iddia ediyorlar ve görünüşe bakılırsa haklılar.
82' nbsp; nbsp; nbsp; Yerden gönderilen isabetli pası kontrol eden Lorenzo Insigne (İtalya), ceza sahası kenarında bir boşluk yakalıyor, ancak yaptığı isabetsiz vuruşta top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Kosta Rika kale atışını kullanacak olan taraf.
81' nbsp; nbsp; nbsp; Bir oyuncu değişikliği gerçekleşecek.Randall Brenes (Kosta Rika) oyuna Bryan Ruiz (Kosta Rika) yerine giriyor.
79' nbsp; nbsp; nbsp; Ignazio Abate (İtalya) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Kosta Rika şimdi kale vuruşunu kullanacak.
78' nbsp; nbsp; nbsp; Christian Bolaños (Kosta Rika) rakibine baskı yaparken faule sebebiyet verdi.
76' nbsp; nbsp; nbsp; Alessio Cerci (İtalya) ceza sahasına havadan bir orta yapıyor. Ancak rakip defans oyuncuları bu ortayı zorlanmadan uzaklaştırıyor.
74' nbsp; nbsp; nbsp; Teknik direktör oyuncu değişikliğine gidiyor. Joel Campbell (Kosta Rika) oyundan çıkıyor, Marcos Ureña (Kosta Rika) yedek kulübesinden oyuna giriyor.
74' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor ve hakemin düdüğü ile maç duruyor. Alessio Cerci (İtalya) ofsayta düşen oyuncu.
73' nbsp; nbsp; nbsp; Joel Campbell (Kosta Rika) rakibini çekiyor. Hakem oyunu hemen durdurarak faulü veriyor.
71' nbsp; nbsp; nbsp; Sarı kart. Hakemin uyardığı Jose Cubero (Kosta Rika) artık daha dikkatli olmak zorunda.
71' nbsp; nbsp; nbsp; Geancarlo Gonzalez (Kosta Rika) rakibini çekerek durduruyor. Hakem pozisyona çok yakın ve faulü çalıyor.
69' nbsp; nbsp; nbsp; Değişiklik zamanı. Claudio Marchisio (İtalya) sahayı terk ediyor ve yerini Alessio Cerci (İtalya) alıyor.
69' nbsp; nbsp; nbsp; Maçın hakemi Enrique Osses sert hareketinden dolayı Mario Balotelli (İtalya) için sarı kartını kullanıyor.
68' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncu değişikliği hazırlığı. Yeltsin Tejeda (Kosta Rika) oyundan çıkıyor ve yedek kulübesinden Jose Cubero (Kosta Rika) oyuna giriyor.
67' nbsp; nbsp; nbsp; Lorenzo Insigne (İtalya) ofsayta düştü. Bu oyuncunun ilk ofsaytı değil.
65' nbsp; nbsp; nbsp; Kosta Rika çok sayıda kısa pasla birlikte harika bir takım oyunu sergiliyor. Defansta bir boşluk yakalamak için büyük bir sabır örneği gösteriyorlar.
63' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Mario Balotelli (İtalya) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
61' nbsp; nbsp; nbsp; Christian Bolaños (Kosta Rika) sert bir müdahalede bulunuyor. Hakem düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor.
60' nbsp; nbsp; nbsp; Ignazio Abate (İtalya) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
60' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Lorenzo Insigne (İtalya) ofsayt tuzağına düşüyor.
59' nbsp; nbsp; nbsp; Joel Campbell (Kosta Rika) ofsayta yakalandı!
58' nbsp; nbsp; nbsp; Bryan Ruiz (Kosta Rika) gönderdiği ara pas ile topu Joel Campbell (Kosta Rika) ile buluşturamıyor ve defans oyuncularından birisi akıl dolu bir reaksiyonla araya giriyor. Pas biraz daha erken gönderilseydi Joel Campbell (Kosta Rika) önemli bir pozisyon yakalayabilirdi.
57' nbsp; nbsp; nbsp; Bu çok önemli bir gol pozisyonuna dönüşebilirdi! Antonio Cassano (İtalya) gönderdiği ara pasla topu Mario Balotelli (İtalya) ile buluşturamıyor ve hazırlıklı olan defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor.
57' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncu değişikliği. Yorulan Antonio Candreva (İtalya) sahayı terk ediyor ve yerini Lorenzo Insigne (İtalya) alıyor.
56' nbsp; nbsp; nbsp; Ofsayt bayrağı kalktı ve Mario Balotelli (İtalya) bu karşılaşmada bir kez daha ofsayta düştü.
55' nbsp; nbsp; nbsp; Top oyun alanını terk ediyor ve şimdi Kosta Rika taç atışını kullanacak.
54' nbsp; nbsp; nbsp; Celso Borges (Kosta Rika) uzun mesafeden topu kaleye gönderdi. Pek de iyi sayılmayacak bu şutu kaleci kolayca kontrol etti.
53' nbsp; nbsp; nbsp; Andrea Pirlo (İtalya) uzakta kullanılan serbest vuruşu gole çeviremedi. Oyuncu topu sol direğe doğru göndermeye çalıştı, ancak kaleci çok güzel bir kurtarış yaptı ve şutu çıkarttı.
52' nbsp; nbsp; nbsp; Michael Umaña (Kosta Rika) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
52' nbsp; nbsp; nbsp; Andrea Pirlo (İtalya) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak rakip defans topu rahatça uzaklaştırıyor.
51' nbsp; nbsp; nbsp; Keilor Navas (Kosta Rika) akıl dolu bir kurtarış yapıyor! Matteo Darmian (İtalya) defans oyuncularından kolayca sıyrılıyor ve ceza sahasının hemen dışından şutunu çekiyor. Oyuncunun üst direğin hemen altına doğru giden şutunu kaleci çıkartıyor! İtalya korner kullanacak.
50' nbsp; nbsp; nbsp; Geancarlo Gonzalez (Kosta Rika) ceza sahasında hızlı bir şekilde pozisyon aldı ve köşe vuruşundan gelen ortada topla buluştu. Oyuncu güzel bir kafa vuruşu yaptı, ancak top az farkla sağdan dışarı gitti. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve İtalya kale atışını kullanacak olan taraf.
50' nbsp; nbsp; nbsp; Korner. Köşe gönderine doğru ilerleyen Christian Bolaños (Kosta Rika) atışı kullanmak için hazırlanıyor.
50' nbsp; nbsp; nbsp; Yeltsin Tejeda (Kosta Rika) gönderdiği güzel pasta topu Junior Diaz (Kosta Rika) ile buluşturuyor, fakat bu paslaşma bir gol şansı oluşturmaya yetmiyor. Kosta Rika korner kullanacak.
48' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Joel Campbell (Kosta Rika) ofsayt tuzağına düşüyor.
47' nbsp; nbsp; nbsp; Andrea Pirlo (İtalya) tarafından kullanılan tehlikeli köşe vuruşunda topu defans oyuncuları uzaklaştırıyor.
47' nbsp; nbsp; nbsp; İtalya oyuncuları kendi aralarında güzel kısa paslar yaparak oyunun temposunu kontrol ediyorlar, ancak rakip defans oyuncusu araya girerek topu kapıyor. İtalya korner kullanacak.
46' nbsp; nbsp; nbsp; Bryan Ruiz (Kosta Rika) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
46' nbsp; nbsp; nbsp; Devre arasında oyuncu değişikliği. Thiago Motta (İtalya) yerine Antonio Cassano (İtalya) oyuna giriyor.
46' nbsp; nbsp; nbsp; Artık ikinci yarı için her şey hazır; ve maç yeniden başladı.
45+3' nbsp; nbsp; nbsp; Maçın şu ana kadarki bölümünde pek önemli bir pozisyon yaşanmadı ve maçın futbol severler için zevkli bir mücadeleye sahne olduğunu söylemek çok zor. Her iki takım da oyuna tam anlamıyla hakim olamıyor. Ev sahibi takım topa mümkün olduğunca fazla sahip olmaya çalışırken; deplasman takımı hızlı kontra ataklarla sonuca gitmeye çalışıyor.
45+3' nbsp; nbsp; nbsp; İlk yarı sona erdi.
45+3' nbsp; nbsp; nbsp; Andrea Pirlo (İtalya) tarafından ceza sahasına yapılan orta defans oyuncusu tarafından uzaklaştırılıyor.
45+2' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Yeltsin Tejeda (Kosta Rika) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. İtalya lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
45' nbsp; nbsp; nbsp; Normal sürenin sonuna 2 dk. eklenecek.
44' nbsp; nbsp; nbsp; Junior Diaz (Kosta Rika) harika tekniğini sergiliyor ve ceza sahasına havadan güzel bir orta yapıyor ve burada bulunan Bryan Ruiz (Kosta Rika) bu ortayı harika bir gole çevirmeyi başarıyor. Oyuncunun yaptığı kafa vuruşunda top sağ direğin üst kısmından sekip ağlara gidiyor - 0:1.
43' nbsp; nbsp; nbsp; Mario Balotelli (İtalya) ceza sahasının hemen dışından sert bir vuruş yaptı, ancak top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
42' nbsp; nbsp; nbsp; Oscar Duarte (Kosta Rika) kale alanına yapılan ortaya sıçrıyor ve yaptığı güzel kafa vuruşunda top çok az farkla üstten dışarı gidiyor! Çok önemli bir fırsat kaçtı! Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve İtalya kale atışını kullanacak olan taraf.
42' nbsp; nbsp; nbsp; Christian Bolaños (Kosta Rika) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak kaleci topu kontrol ediyor.
41' nbsp; nbsp; nbsp; Joel Campbell (Kosta Rika) ceza sahasının içinde Junior Diaz (Kosta Rika) tarafından yapılan ortada topu kontrol ediyor, ancak rakip defans oyuncusu cesur bir müdahaleyle araya giriyor. Kosta Rika korner kullanacak.
41' nbsp; nbsp; nbsp; İtalya oyuncuları kendi aralarında güzel kısa paslar yaparak oyunun temposunu kontrol ediyorlar, ancak rakip defans oyuncusu araya girerek topu kapıyor.
39' nbsp; nbsp; nbsp; Bryan Ruiz (Kosta Rika) önemli bir gol pozisyonu yakalıyor. Oyuncu yakaladığı boşlukta uzak mesafeden şansını deniyor ve yerden yaptığı vuruşla topu kalenin ortasına gönderiyor. Oyuncunun güzel vuruşunu kaleci Gianluigi Buffon (İtalya) harika bir kurtarışla çıkartıyor!
38' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Mario Balotelli (İtalya) ofsayt tuzağına düşüyor.
37' nbsp; nbsp; nbsp; Christian Bolaños (Kosta Rika) yaklaşık 20 metre mesafeden topu kaleye doğru gönderiyor. Top sağ alt köşeye doğru gidiyor, ancak Gianluigi Buffon (İtalya) yaptığı güzel kurtarışla bu topu çıkartıyor.
36' nbsp; nbsp; nbsp; Antonio Candreva (İtalya) ceza sahasının hemen dışından sert bir vuruş yaptı, ancak top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
35' nbsp; nbsp; nbsp; Junior Diaz (Kosta Rika) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor. İtalya lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
34' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Matteo Darmian (İtalya) ofsayt tuzağına düşüyor.
33' nbsp; nbsp; nbsp; Mario Balotelli (İtalya) defansın arasından gönderilen pası kontrol ediyor ve yakın mesafeden yerden güzel bir vuruş yapıyor. Önü açık olan Keilor Navas (Kosta Rika) yerden kalenin ortasına doğru giden bu topu rahat bir kurtarışla çıkartıyor.
32' nbsp; nbsp; nbsp; Cristian Gamboa (Kosta Rika) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
31' nbsp; nbsp; nbsp; Mario Balotelli (İtalya) isabetli pasta ceza sahası içinde topla buluştu ve anında şutunu gönderdi. Ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gitti. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Kosta Rika kale atışını kullanacak olan taraf.
29' nbsp; nbsp; nbsp; Joel Campbell (Kosta Rika) defansın arkasına bir pas göndermeye çalıştı, ancak rakip defans bu pozisyonda başarılı oldu ve topu uzaklaştırdı.
28' nbsp; nbsp; nbsp; Thiago Motta (İtalya) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor. Top sol direğin yanından dışarı gidiyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve Kosta Rika kale atışını kullanacak olan taraf.
27' nbsp; nbsp; nbsp; İtalya serbest vuruşu bekletmeden paslaşarak kullanıyor.
26' nbsp; nbsp; nbsp; Yeltsin Tejeda (Kosta Rika) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor. İtalya lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
25' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Mario Balotelli (İtalya) ofsayt tuzağına düşüyor.
24' nbsp; nbsp; nbsp; Mario Balotelli (İtalya) aldığı akıl dolu pasla çok önemli bir pozisyon yakalıyor, ancak defans oyuncuları tehlikeyi savuşturuyor. Mario Balotelli (İtalya) kararı pek beğenmiyor. Hakem daha önce yaptığı hareketten dolayı pozisyona devam etmesine izin vermiyor.
22' nbsp; nbsp; nbsp; Daniele De Rossi (İtalya) gönderdiği güzel pasta topu Antonio Candreva (İtalya) ile buluşturuyor, fakat bu paslaşma bir gol şansı oluşturmaya yetmiyor. Top oyun alanını terk ediyor ve şimdi İtalya taç atışını kullanacak.
20' nbsp; nbsp; nbsp; Oscar Duarte (Kosta Rika) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
20' nbsp; nbsp; nbsp; Joel Campbell (Kosta Rika) köşe vuruşundan iyi bir orta yapamadı. Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıkıyor.
19' nbsp; nbsp; nbsp; Cristian Gamboa (Kosta Rika) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Kosta Rika korner kullanacak.
18' nbsp; nbsp; nbsp; Joel Campbell (Kosta Rika) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
17' nbsp; nbsp; nbsp; Christian Bolaños (Kosta Rika) köşe vuruşundan orta yapıyor, ancak buna hazırlıklı olan kaleci Gianluigi Buffon (İtalya) topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.
16' nbsp; nbsp; nbsp; İtalya oyuncuları kendi aralarında güzel kısa paslar yaparak oyunun temposunu kontrol ediyorlar, ancak rakip defans oyuncusu araya girerek topu kapıyor. Kosta Rika korner kullanacak.
14' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Ignazio Abate (İtalya) ofsayt tuzağına düşüyor.
13' nbsp; nbsp; nbsp; Elle oynama! Kosta Rika oyuncusu serbest vuruşa neden oluyor. İtalya lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
12' nbsp; nbsp; nbsp; Bryan Ruiz (Kosta Rika) rakibi ile giriştiği top kapma mücadelesinde faul yapıyor.
11' nbsp; nbsp; nbsp; Andrea Pirlo (İtalya) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
9' nbsp; nbsp; nbsp; Korner. Köşe gönderine doğru ilerleyen Andrea Pirlo (İtalya) atışı kullanmak için hazırlanıyor. Mario Balotelli (İtalya) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
9' nbsp; nbsp; nbsp; İtalya heyecan verici tek paslarla harika bir takım oyunu ortaya koyuyor, ancak isabetsiz bir pasla topun hakimiyetini kaybediyorlar.
7' nbsp; nbsp; nbsp; Celso Borges (Kosta Rika) ceza sahasında hızlı bir şekilde pozisyon aldı ve köşe vuruşundan gelen ortada topla buluştu. Oyuncu güzel bir kafa vuruşu yaptı, ancak top az farkla üstten dışarı gitti. Top sahanın dışına çıkıyor ve İtalya şimdi kale vuruşunu kullanacak.
7' nbsp; nbsp; nbsp; Korner. Christian Bolaños (Kosta Rika) vuruşu kullanmak için hazırlık yapıyor.
6' nbsp; nbsp; nbsp; Christian Bolaños (Kosta Rika) ceza sahasına yerden bir pas gönderiyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyonla tehlikeyi engelliyor. Kosta Rika korner kullanacak.
6' nbsp; nbsp; nbsp; Oscar Duarte (Kosta Rika) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
5' nbsp; nbsp; nbsp; Ignazio Abate (İtalya) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
4' nbsp; nbsp; nbsp; Antonio Candreva (İtalya) verdiği pasla topu Mario Balotelli (İtalya) ile buluşturuyor, ancak rakip defans oyuncusu topu kapıyor.
3' nbsp; nbsp; nbsp; Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıktı ve Kosta Rika taç atışıyla topu oyuna sokacak.
2' nbsp; nbsp; nbsp; Christian Bolaños (Kosta Rika) çektiği güçlü şutla kaleyi yoklamak istedi, ancak şut defans oyuncusu tarafından engellendi.
1' nbsp; nbsp; nbsp; Claudio Marchisio (İtalya) kötü bir zamanlamayla rakip defansın arkasına sarkmaya çalışıyor ve ofsayta düşüyor. Pozisyona yakın olan hakem kararını tereddütsüz veriyor.
1' nbsp; nbsp; nbsp; Hakem düdüğünü çaldı ve karşılaşma başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...