Körüstan '12 milyon liralık değerimiz var'

/ Kaynak: İHA
Körüstan '12 milyon liralık değerimiz var'

SPOR Haberleri  / İHA

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen divan kurulunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, takımın borç durumu ile ilgili bilgiler vererek, "İlk göreve geldiğimizde borcumuz 18 milyon 819 bin liraydı. Takımımızın toplam değeri ise 12 milyon 841 bin liraydı. Bunları göz önüne alırsak, şuan ki borcumuz 5 milyon 977 bin liradır" dedi. nbsp;Kulübün durumu hakkında açıklamalar yapan Erkan Körüstan, "Biz bu açıklamaları yaparken kimseyi hedef almıyoruz, kimseyi suçlamıyoruz, kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Bursaspor'un kimseyle sıkıntısı olmasın. 2010 senesinde yakaladığımız şampiyonlukta nasıl şehir birlik ve beraberlik içinde oldu. Yine bu başarıların gelmesi için kavgaların olmaması lazım. Biz taraftarıyla, basınıyla, yöneticisiyle, sanayicisiyle, kentiyle birlik içinde olmamız gerekiyor. Yönetimimizin ilk divan kurulu toplantısında bütçe ile ilgili açıklamalar yapmıştım. Bu durum yanlış anlaşıldı. Tekrar bununla ilgili açıklamalar yapacağım. Bursaspor'un daha önceki divan toplantısında 25 milyon lira bütçe açığı olduğunu söylemiştim. Şimdi ise 29 milyon liraya çıktı. Forma reklamı alamamamızdan dolayı böyle oldu. Forma reklamı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Kulübün borçları hakkında da bilgiler veren Körüstan, "Göreve geldiğimizde kulübün kasasında 4 milyon 222 bin lira hazır para vardı. N'Diaye'nin nisan 2019 yılına kadar transferinden 3 milyon Euro senet vardı. Diğer alacaklarda 675 bin liraydı. Toplamda 12 milyon 841 bin liralık değerimiz var. Bunun karşılığında Bursaspor'un borçları vardı. Menajerlere 2 milyon 231 lira, bonservis bedeli borçlarımız 250 bin lira borçlarımız var. UEFA'ya da M'bsuma ile ilgili 280 bin Euro borcumuz vardı. Biz bu borcu ödedik. Satıcılara 314 bin lira, futbolcu ve teknik kadroya olan borcumuz 4 milyon 389 bin lira, ödenecek vergi borcumuz 1 milyon 272 bin lira, ödenecek senetler, bunun dışında Ertuğrul Sağlam'a verilecek para var. Atatürk Stadyumu'nun şampiyonlar ligine hazırlanması için yapılan çalışmaların değeri var. Bunların toplamı da 3 milyon 476 bin liradır. Taksitlendirilmiş borçlarımız ise, 4 milyon 401 bin liradır. Yöneticilere ise 1 milyon 806 bin lira borcumuz var. Toplamda ise borcumuz ilk geldiğimizde 18 milyon 819 bin liradır. Değerlerimiz göz önüne alındığında şuandaki borcumuz 5 milyon 977 bin liradır" açıklamasını yaptı.
"ELİMİZDE CİDDİ PROJELER VAR"
Projeler ile ilgili bilgiler de veren Körüstan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz artık bir şeyler yapmamız gerekiyor. Ya kalıcı gelir sağlayacağız ya da şampiyon olacağız. Bizim ciddi projelerimiz var. Kalıcı gelir nasıl sağlarız bunu düşünüyoruz. Tüm Bursa'nın kenetlenmesi lazım. Elimizde çok ciddi projeler var. Kısa vadede ilk olarak stat görünüyor. En kısa zamanda belediye başkanıyla toplantı yapacağız. Belediye başkanı 'Bu stadın bütün gelirleri Bursaspor'undur' dedi. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Orada ciddi satış yerleri var. Bursaspor'un geleceğini kurtaracak en güzel projelerden bir tanesi."
Minareliçavuş'ta da bir yerin olduğuna değinen Körüstan, "Bununla da ilgili çalışmalarımız sürüyor. OSB yönetimiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın bakanlarımızla görüştük ve olumlu yanıt aldık. Şirketleşmeyle ilgili çalışmalarımız var. Rahmetli başkan İbrahim Yazıcı döneminde bu başlamıştı. Ancak mahkeme süreci nedeniyle bu çalışmalar askıya alındı. Şirketleşme çalışmalarını da çok hızlı bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Tüzüğümüzün değişmesi lazım. Bununla ilgili kurul oluşturuldu. Şu anda çok genç arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnşallah en kısa zamanda bu tüzüğü hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.
AYHAN BARIŞICI: "OZAN VE PİNTO MESELE DEĞİL"
Takımla ilgili bilgiler veren Bursaspor Genel Direktörü Ayhan Barışıcı, "Bir Pinto ve bir Ozan İpek meselesi var. Bunların ikisi de mesele değil. İkisi de bizim için kadromuzda bulunan futbolcularımız. Zaman zaman hepimizin yaşam tarzı içinde rahatsızlıklar olabiliyor. Ben de 3 yıla kadar panik atak meselesi yaşamıştım. Bunları gençliğe verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Pinto, bugüne kadar santrfor mevkiinde düşündüğümüz arkadaşımız. Önümüzdeki günlerde kafa yapısında bazı şeyleri halledebilirse bizimle uzun süre çalışacağına inanıyoruz. Ozan İpek'in sakatlığı devam ediyor. Almanya'da tedavisinin 1 aylık bölümünü hallettireceğiz. Onun da ikinci devre takıma katılması büyük ihtimal gerçekleşecektir" dedi.
RECEP BÖLÜKBAŞI: "YÖNETİME DESTEK VERİLMESİ LAZIM"
Yeni yönetime destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Bursaspor'un eski 2. Başkanı Recep Bölükbaşı, "Yeni yönetimimiz 4 aydır görev yapıyor. Bursa'nın bir tane Bursaspor'u var. Bizde kavga istemiyoruz. Bayrağın daha çok yukarıya çıkması bütün yönetimlerin görevidir. Daha 1. haftadan yönetime istifa denmesi hiç hoş olmadı. Ben bu duruma çok üzülmüştüm. İbrahim başkan il geldiğinde bizi bu sene yargılamayın demişti. O yüzden bu yönetimi de ilk seneden yargılamamalıyız. Onlara destek olmalıyız. Bu sevgimizi abartıp, Bursasporumuzu üzmemeliyiz. Geçmiş dönemde Bursaspor'a yönetici ve başkan adayı bulunmuyordu. Artık adaylar artıyor. Bu takımımız büyük takım olduğunu gösteriyor. Bir takım yanlış değerlendirmelerde oluyor. Bu seneyle ilgili yargılama yapmayıp, sabırlı olmalıyız. Bizde güzel şeyler yaptık ama hatalarımız oldu. Bu yönetimde güzel şeyler yapacak. Tabi bu dönemde hatalarda olabilir. Biraz sabırlı olmalıyız" şeklinde konuştu.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...