Kocaeli'de Ahmet Kavakçı Başpehlivan

Kocaeli'de Ahmet Kavakçı Başpehlivan

SPOR Haberleri

Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri İzmit Seka Park'ta gerçekleşti. Ahmet Kavakçı, finalde Sezgin Yüksel'i mağlup ederek başpehlivan oldu ve altın kemerin sahibi oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5'incisi düzenlediği 'Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri' İzmit Seka Park'ta gerçekleşti. Ahmet Kavakçı, finalde Sezgin Yüksel'i mağlup ederek başpehlivan oldu ve altın kemerin sahibi oldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 5'incisi gerçekleştirilen ve bu yıl eski başpehlivanlardan Aydın Demir onuruna düzenlenen etkinlik, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Türkiye'nin farklı şehirlerinden 50 başpehlivanın ve 500'ün üzerinde güreşçinin karşılaştığı müsabakalara halkın ilgisi de büyük oldu. Müsabakalar, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, deste küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere 14 kategoride düzenlendi. Seyircilerin büyük ilgi gösterdiği finalde Ahmet Kavakçı ve Sezgin Yüksel karşı karşıya geldi. Müsabakası kıran kırana geçti. Ahmet Kavakçı, rakibi Sezgin Yüksel'i yenerek 'Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri' başpehlivanı olurken, müsabaka sonrası Kavakçı, altın kemerini AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün'den aldı. Üçüncülüğü ise Ümit Balta ve Mehmet Yeşil Yeşil paylaştı. Pehlivanlar, 'Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri' ile Kırkpınar öncesi kendilerini sınama fırsatı buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...