Kiteboard Course Race parkur'da birinciler belli oldu

/ Kaynak: AA
Kiteboard Course Race parkur'da birinciler belli oldu

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Yelken Federasyonu faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası, Akyaka beldesinde devam ediyor.

Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki Akçapınar sahilinde gerçekleştirilen şampiyonaya 120 sporcu katılıyor. Şampiyonanın ikinci gününde gerçekleştirilen Kiteboard Course Race parkur yarışlarında erkeklerde Salih Alexander Çakır, kadınlarda Merve Ceylan birinci oldu. Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası ise iki gündür yetersiz rüzgar nedeniyle yapılamadı. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka'da Kiteboard Türkiye Şampiyonası'nın ilk kez düzenlendiğini söyledi. Hava şartları ve parkurun uygun olması nedeniyle Türkiye Şampiyonasını Akyaka'da düzenlediklerini belirten Gençtürk, "Buradaki sörf alanı sürekli esen rüzgar nedeniyle kiteboard için Türkiye'de en elverişli yerlerden biri. Parkur güzel olunca katılımcı sayısı da artıyor. Özellikle hafta sonu burada 120 sporcu izleyicilere görsel bir şölen sunacak. Buradan derece alacak sporcularımızı önümüzdeki dönem uluslararası müsabakalara göndereceğiz" dedi. Türkiye Hakem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Mutlu ise bugünkü yarışlara 72 sporcunun katıldığına işaret ederek, "İki gündür 12 yarış yapıldı. Yarışlara Türkiye ve yurt dışındaki yarışlarda derece almış en iyi sporcular katılıyor. Bölgede tatilini geçiren çok sayıda turist de yarışları izlemek için geliyor" diye konuştu. Şampiyona 22 Eylül'de sona erecek.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...