Kimden özür dilendi?

Düzenleyen:
Kimden özür dilendi?

SPOR Haberleri

Fatih Terim, “Yanlış bana değil Türk halkına yapıldı, milletten özür dilesinler” dedikten sonra milli yıldızlara kapıyı açtı. Spor kamuoyu soruyor “Hani 79 milyondan özür dilenecekti?”

A Milli Takım, 2018 Dünya Kupası grup elemelerindeki dördüncü maçında cumartesi günü Antalya’da Kosova’yı ağırlayacak. Ancak kamuoyu bu maçın sonucundan çok Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan Gönül’e milli affın nasıl çıktığını merak ediyor. EURO 2016’da patlak veren prim pazarlıkları sonrası Fatih Terim, kaptan Arda Turan başta olmak üzere Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Gökhan Gönül ve Caner Erkin’e kapıları kapatmıştı. Bu oyuncuları Dünya Kupası elemelerine çağırmayan Terim, Fransa’da yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Zaten herkes her şeyi biliyor. Yanlış bana değil, Türk halkına yapıldı. Benden değil, milletten özür dilesinler. Milli Takım’ın kapısı kendini bu formayı giyme şerefine hazır ve istekli olan her oyuncuya açıktır” sözleriyle krizi resmi ağızdan teyit etmişti.
‘Biz şerefsiz değiliz!’
Barcelona formasıyla harika bir sezon başlangıcı yapan Arda Turan ise en formda olduğu dönemde Milli Takım’a alınmayışı sonrasında NTV Spor’da ve sonrasında da Beyaz TV’de geri adım atmamış, “Hocamızın sözlerini herkes kaldıramaz. Biz hiçbir zaman prim pazarlığı yapmadık. Şerefle ilgili sözleri çok ağır, biz şerefsiz değiliz” çıkışında bulunmuştu. Her milli maç öncesi gündeme gelen çağrılacaklar-çağrılmayacaklar tartışmaları sonrasında TFF Başkanı Yıldırım Demirören de “Bir takım kaptanının hocayla prim konuşması anormal değil. Yanlış olan bunu seyirciye açık bir idmanda yapmasıydı. Bu bir hataydı, bu hataları kendi içimizde düzeltiriz” diyerek Terim ile oyuncular arasındaki soğukluğun sebebini dile getirmişti.
Hiçbiri özür dilemedi
Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda maçlarında ‘duruşunu’ bozmayan ve bu oyuncuları kadroya almayan Fatih Terim, ilk olarak kapıyı Caner Erkin’e araladı. Hasan Ali Kaldırım, sakatlığı sebebiyle İzlanda maçının kadrosundan çıkarılınca yerine Caner Erkin çağrıldı. Sıra diğerlerine mi gelmişti? Kosova maçı gelip çattığında kimilerinin beklediği, kimilerinin asla ihtimal vermediği şey gerçekleşti ve Terim, ‘küstüğü’ bütün yıldızlara kapıyı ardına kadar açtı. Şimdi herkesin merak ettiği konu, ne oldu da ‘milli af’ çıktı? Terim’in söylediğine göre “Yanlış Türk halkına yapılmıştı ve milletten özür dilenmeliydi.” Milli yıldızlar ne bir basın toplantısı düzenlemiş ne de sosyal medya hesaplarından ‘bu türden’ bir özürde bulunmuştu.
Ay-yıldız için lobi mi gerekiyor?
Nitekim bütün oyunculara kapının ardına kadar açılmasından sonra ‘dışarıda’ kalan tek isim olan Volkan Demirel, Akhisar maçı sonrası Fatih Terim’in kendisini davet etmemesiyle ilgili olarak, “Performansım kötü olabilir, tweet atmıyor olabilirim, lobim olmayabilir! Bunlar olabilir. Ben burada hatayı kendimde arıyorum! Milli Takım ile ilgili Fatih Terim Hoca’yı ya da başka kimseyi aramadım, arayacak bir durumum yok. Konuşacak çok şey var da, konuşursam yanlış konuşurum. Dilimin ayarı yok... Kamuoyu zaten konuşuyor” sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Milli Takım’a seçilmek için ‘lobi’ şart mı? Ya da basında çıktığı gibi Fatih Terim’i ‘dede’ olduğu için telefonla tebrik etmek 5 ay sonra affa uğramak için yeterli mi? Şimdi spor kamuoyu Fatih Terim’den şu sorunun cevabını bekliyor: “Hani 79 milyondan özür dilenecekti?”

Kosova maçına Macar hakem
A Milli Takım’ın 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda 12 Kasım Cumartesi günü Kosova ile yapacağı maçın hakemi belli oldu. Antalya Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada, Macar Tamas Bognar düdük çalacak. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...