Kim Min-jae transferinde yeni gelişme... Napoli Başkanı De Laurentiis İtalyan basınına açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Kim Min-jae transferinde yeni gelişme... Napoli Başkanı De Laurentiis İtalyan basınına açıkladı

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Transferi nedeniyle Fenerbahçe'nin son anda UEFA listesinden çıkardığı Güney Koreli stoperi Kim-Min-jae kariyerine İtalya'da devam edecek. Rennes ile girdiği yarışı kazanan Napoli, 24 yaşındaki futbolcuya imza attırıyor.

Yaklaşık 10 gün önce "Satıldı" haberleri çıkan ve Fenerbahçe'nin son anda UEFA listesinden çıkardığı Güney Koreli stoperi Kim-Min-jae, evrak işlemlerine takıldı. Güney Koreli stoperin transferinin uzamasındaki sebebi Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis bizzat açıkladı.

İtalyan basınına konuşan De Laurentiis "Kim Min Jae anlaşmasını yakında tamamlamayı umuyoruz. 24 saat önce bitirmek istedik ama hala vergiler ve daha fazlasını tartışıyoruz - Güney Koreli bir oyuncuyla daha anlaşmayı çok isterim" dedi.

FENERBAHÇE NE KADAR GELİR ELDE EDECEK?

Napoli, Kim Min Jae için Fenerbahçe’ye iki taksit halinde 20 Milyon Euro ödemeyi kabul ve taahhüt etti. 20 Milyon Euro’nun içinden 1 Milyon Euro, ‘FIFA Dayanışma Katkı Payı’ olarak Kim Min Jae’nin kariyerinde oynadığı 6 takıma eşit şekilde dağıtılacak.

KİM MİN-JAE'NİN NAPOLİ'DEKİ MAAŞI 

İtalyan basını Kim'in, Serie A deviyle 2.5 milyon Euro maaş üzerinden 5 yıllık anlaşma sağladığını yazdı. Fenerbahçe'nin geçen yaz Çin'in Beijing Guoan takımından 3 milyon euro bonservisle transfer ettiği futbolcu, ELvir Baljic'le beraber Fenerbahçe tarihinin en pahalı futbolcu satışı oldu.

Boşnak forvet 1999-00 sezonunda Real Madrid'e 21 milyon euroya satılmıştı.

Öte yandan, Napoli'nin Nijeryalı golcüsü Victor Osimen yeni takım arkadaşı için "Kim Min Jae kalitemizi artıracak" yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...