Kılıç: Bu yasa çıkacak

Düzenleyen:
Kılıç: Bu yasa çıkacak

SPOR Haberleri

TFF ve Süper Lig kulüp temsilcileriyle yapılan toplantıda konuyu ele aldıklarını söyleyen Bakan Kılıç, “Bundan kaçış yok” dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Süper Lig temsilcileriyle bir araya geldi. Kulüplerin problemlerini ve mali fair play konularını masaya yatırdıklarını söyleyen Demirören, “Futbolun sorunlarını konuştuk. Bizim için en büyük şey, futbol kanununun bir an evvel hazırlanıp gündeme gelmesi. İnşallah en kısa sürede gündeme gelecek ve kanunlaşacak" dedi. Mali Fair Play'le ilgili sorulara Demirören, "Her formül çıkacak futbol yasasına orantılı olarak devam edeceği için önceliğimiz yasadır" cevabını verdi. Ligdeki antrenör kıyımıyla ilgili Bakan Kılıç’la fikir ayrılığı yaşadıkları yönündeki algıya da açıklık getiren Demirören, “Dakika başı antrenör değiştirilmesini tasvip etmediğimizi söyledik. Kulüpler Birliği'nde bu değerlendirilecek, sonra TFF olarak oturup kararımızı vereceğiz" dedi. 

Amatör branşlara müjde
Bakan Akif Çağatay Kılıç, amatör branşlardaki vergi yükünün kaldırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Kılıç, Kulüpler Yasası ile ilgili olarak da, “Bunun ortak bir mutabakatla bir an önce hayata geçirilmesini amaçlıyoruz. Bu anlamda iyi bir yol kat ettik. Kulüplerin mali yapısıyla ilgili olarak kendilerini ileriye taşıyacak, maddi gelirlerin idaresi, yapacakları harcamalar kulüpler açısından çok ciddi anlamda önemli. Şu anda bulunduğumuz nokta, istediğimiz nokta değil. Spor camiası ve sizler kulüp başkanları olarak bunun çok daha iyi bir noktada olmasını arzuluyorsunuz. Bunun için atmamız gereken adımlar var. Bunu artık çözüme kavuşturmamız gerekiyor” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...