Kayserispor'a 2-1 yenilen Beşiktaş kupadan elendi

Düzenleyen:
Kayserispor'a 2-1 yenilen Beşiktaş kupadan elendi

SPOR Haberleri

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor'a 2-1 yenilen Beşiktaş elendi. Çeyrek final maçında Hikmet Karaman'ın takımı Gavranovic'le öne geçti. Valentin Rosier cevap verdi. Cardoso'nun golü Kartal'ı kupanın dışına itti. Kayserispor yarı finalde Trabzonspor'un rakibi oldu.

 

Murad TAMER

Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Beşiktaş bu defa çeyrek finalde elenerek sezonu kupayla tamamlama şansını kaybetti. Bu sezon büyük takımlar karşısında üstünlüğünü koruyamayan Kayserispor yine maça üstün başlayan taraftı. Misafir ekip golü de buldu ama ardından geriye çok yaslandı, hücumu hiç düşünmedi. Beşiktaş da oyunu iyice rakip kale çevresine yıktı.

KURAL YİNE İŞLEDİ

Takımın gerçek 10 numarası Ghezzal'ın ceza sahasına uzaktan gönderdiği ince pasların üçüncüsü ağlarla buluşurken, ardından Kenan ve Atiba'nın topa dokunuşları da golün seyir keyfini artırdı. Batshuayi son vuruşlarda beceri gösterebilseydi 'Atamayana atarlar kuralı' işlemeyecekti. Önder Karaveli geriye düşünce Larin, Güven ve Rıdvan'ı oyuna alarak baskıyı maksimuma çıkardı.

ÇOK GOL KAÇTI

Beşiktaş son 10 dakikaya girilirken golü atmak üzere gibi gözüküyordu. Ancak Welinton'a çıkan hatalı kartla birlikte oyunun uzun süre durması Kartal'ın hızını kesti. Hem savunmadaki basit hatalar, hem de hücumcuların son vuruşlardaki beceriksizliği siyah beyazlıların çok rahat kazanabileceği bir maçta tura veda etmesine sebep oldu.

Kayserispor'a 2-1 yenilen Beşiktaş kupadan elendi

CENK GÖNEN GEÇİT VERMEDİ

Kayserispor'un file bekçisi Cenk Gönen dalga dalga gelen Beşiktaş ataklarında geçilmez kale oldu. 2010-2016 yılları arasında siyah beyazlı takımın kalesini koruyan Cenk yaptığı 11 net kurtarışla maça damgasını vurdu.

BATSMAN-KENAN'A BÜYÜK TEPKİ

Oyun içinde çeşitli gol pozisyonlarını değerlendiremeyen siyah-beyazlı oyunculardan Kenan Karaman oyundan çıkarken, Batshuayi ise mücadelenin bitmesinin ardından soyunma odasına giderken siyah-beyazlı futbolseverler tarafından yuhalandı.

Kayserispor'a 2-1 yenilen Beşiktaş kupadan elendi

"TAKIMI GELECEK SEZONA HAZIRLAMALIYIZ"

Maçın ardından konuşan Beşiktaş'ın kaptanı Atiba Hutchinson, "Çok fırsat bulduk fakat kaçırdık. Ama onlar az gelip değerlendirdi" derken, "Geride maçlar var. Elimizden geleni yaparak bu maçları iyi tamamlamalıyız. Bu şekilde kaybetmek çok normal değil. Alışkın olduğum bir şey değil. Bu sezon çok çalışıp, takımı seneye en iyi şekilde ulaştırmalıyız" sözlerini kullandı.

KARAVELİ: EN UYGUN HEDEF İKİNCİLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, "Çok üzgünüz. Taraftarımıza tur hediye etmeyi çok isterdik" derken, "Girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremedik, maçı kaybettik. Uzun zamandır gol atamama problemimiz var. Ligi olabildiğince yukarıda devam etmek istiyoruz. İkincilik en yakın hedef olarak görünüyor. Avrupa çok önemli" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...