Katar F1'e çok yakın

Katar F1'e çok yakın

SPOR Haberleri

Katar Motor ve Motorsiklet Federasyonu Başkanı Nasser Al Attiyah, ülkelerinin Formula 1 takvimine girmeye çok yakın olduğunu söyledi.

Katar'ın Formula 1'e girebileceğine dair ilk haberler şubat ayında çıktı ancak sonrasında herhangi bir gelişme yaşanmadı. Ancak geçtiğimiz hafta çıkan haberlerde Katar'ın Amerikalı yatırımcılarla Formula 1'i satın almak istediği iddia edildi. Al Attiyah "Son dönemde F1 yarışı yapmak için anlaşma imzalamaya çok yaklaştık. Tüm proje hazır. Ancak bazı şeyler olmadı ve biraz daha sabır göstermemiz gerekiyor. Tek ihtiyacımız olan Bernie Ecclestone ile biraz daha toplantı yapmak.


Daha fazla zamana ihtiyacımız var ancak çözümümüz var." dedi. Losail pisti 2004'ten beri MotoGP yarışlarına ev sahipliği yapıyor ve F1 testi yapmak için lisansa sahip. Bu lisans yarış lisansına çevrilebiliyor. Bunun dışında ülkede bir de cadde pisti hazırlanıyor. Katar GP için tek engelin, Ecclestone'nun Bahreyn GP organizatörleri ile olan Orta Doğu'da başka bir yarış yapılmaması yönündeki sözlü anlaşmasının olduğu düşünülüyor.


TRF1

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...