Kasımpaşa'nın derdi savunma!

Kasımpaşa'nın derdi savunma!

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in son yıllarda en az gol yiyen ekiplerinden biri olan Kasımpaşa, bu sezon savunmada gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaşattı.

Yeni bir yapılanmayla tekrar Süper Lig'e çıktığı 2012-2013 sezonunda 37 gol yiyerek şampiyon Galatasaray'ın ardından ligin kalesinde en az gol gören takımı olan lacivert-beyazlılar, geçen sezon ise istikrarını koruyarak kalesinde 39 gol gördü.Lacivert-beyazlılar bu sezon ise 26. hafta itibarıyla ligin bitimine 8 maç kalmasına rağmen 51 kez rakiplerine gol şansı tanıdı. Maç başına 1,9 gol yiyen Kasımpaşa, aldığı farklı yenilgilerle de kötü bir istatistiğe imza attı.Süper Lig'de 26. haftada Gençlerbirliği deplasmanında 5-2 kaybeden İstanbul temsilcisi, bu sezon rakiplerine dört defa 5 ve üzeri gol atma şansı verdi.Kasımpaşa, bu sezon ilk 5 gollü yenilgisini Bursaspor deplasmanında (5-1) aldı. Daha sonra Balıkesirspor'a 5-3, Mersin İdmanyurdu'na 6-2 kaybeden Kasımpaşa en son başkent deplasmanında 5-2 yenilmekten kurtulamadı.


Kaleci değişikliği de yaramadı


Lacivert-beyazlı ekibin kalecileri Andreas Isaksson ve Ertaç Özbir, takımlarının kötü gidişatını durduramadı.İsveç Milli Takımı'nın da kalesini koruyan tecrübeli eldiven Isaksson, son iki sezonda takımın başarısında başrol oynamıştı. İsveçli kaleci 2012-2013 sezonunda 34 maçta 37, 2013-2014 sezonunda ise 34 karşılaşmada kalesinde 39 gol görmüştü. Tecrübeli kaleci bu sezon forma giydiği 19 maçta ise tam 38 gol yedi.Isaksson'un sakatlığında 20. hafta kaleyi devralan ve İsveçli kaleciyi yedek kulübesine gönderen genç file bekçisi Ertaç ise 7 maçta ağlarında 13 gol gördü.


Yalçın Ayhan'ın eksikliği hissediliyor


Son iki sezonda Kasımpaşa'nın hem savunmada gösterdiği performansta hem de ligdeki en iyi derecesini almasında önemli rol oynayan Yalçın Ayhan'ın sezon başında takımdan ayrılması da takımı olumsuz etkiledi.Savunmanın ortasında görev yapan Yalçın'ın gidişinden sonra bu bölgeye devre arasına kadar transfer yapmayan lacivert-beyazlılar, tecrübeli oyuncunun yokluğunu hissetti. Lacivert-beyazlılar, önceki iki sezonda Yalçın'ın forma giydiği 64 maçta 72 gol yiyerek savunmadaki en başarılı takımlardan biri olurken, bu sezon tecrübeli oyuncu olmadan çıktığı 26 maçta 51 defa rakiplerine gol şansı verdi.Süper Lig'in bu sezon en az gol yiyen takımı İstanbul Başakşehir'in ilk 11'inin değişmez ismi Yalçın Ayhan, takımının bu başarısında kilit rol oynadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...