Kartal'ı Queresma uçurdu

Kartal'ı Queresma uçurdu

SPOR Haberleri

Çaykur Rizespor karşısında sıkıntılı bir ilk yarı geçiren Beşiktaş, devrede oyuna giren Portekizli yıldızın golüyle koltuğunu korudu

HÜSEYİN?EROĞUL
Beşiktaş, dün Ç.Rize'yi yenerek koltuğunu kaptırmadı. İki takım da ilk düdükten itibaren cesur bir futbolu tercih ederek tribünlere jest yaparken, maçın ilk tehlikesi yeşil-mavililerden geldi. Beşiktaşlıların üst üste tek paslarla gözlere cila çektiği 11. dakikada hızlı hücuma kalkan Ç.Rizespor'da Ahmet İlhan'ın ortasına Deniz kafayla vurdu, top üst direkte patladı. Topu rakip yarı alana yıkmak için yoğun bir çaba sarf eden siyah-beyazlılar, topu Mario Gomez'le buluşturmakta güçlük çekince Rize kalesinde etkili olamadı. Beşiktaş karşılaşmadaki ilk gol fırsatını 29'da yakalarken Oğuzhan'ın şutu savunmaya çarpıp kornere gitti. 33'te de Sosa'nın uzaktan şutunu İtandje kurtarınca Beşiktaş etkinliğini arttırdığı bölümde gol bulamadı. İlk yarının son dakikalarında Rize tempo düşürünce Beşiktaş topa daha çok olsa da iki ekipten de skoru değiştirecek gol gelmedi. 
Q17 girdi, işi bitirdi
İkinci yarıya Olcay-Quaresma değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, 64. dakikada Portekizli yıldızıyla Ç.Rizespor'un sert savunmasını yıktı. Oğuzhan'ın ceza sahası içinde yerde kaldığı bir pozisyonda topu ayağında bulan Quaresma ceza sahası dışından sert vurdu ve iğne deliğinden geçirerek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 67'de siyah-beyazlılar yüzde yüzlük bir fırsattan yararlanamadı. Atiba'nın kafayla arka direğe gönderdiği topa Mario Gomez altı pasta sert vurdu ancak İtandje'yi aşamadı. Golden sonra iki takım da kendini bulmaya başlarken 70. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Viera'nın kafa vuruşunda Tolga harika bir kurtarışla beraberliğe izin vermedi. Yardımcı hakem Serkan Gençerler, ilk yarıda Rize atağında olduğu gibi 80'de de Beşiktaş'ın aleyhine kaldırdığı kritik ofsayt bayrağıyla belki de tabelaya daha fazla gol yazılmasını engellemiş oldu. Son 10 dakikada Rize hücum hattını yükseltirken Beşiktaş, Sosa-Necip değişikliğiyle skoru korudu ve rakiplerinin kazandığı haftayı kayıpsız geçerek liderliğini sürdürdü. 
Kartal'ı Queresma uçurdu
Kartal'ı Queresma uçurdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...