Kartal hayata döndü: Gaziantep'i 2-0'la geçti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kartal hayata döndü: Gaziantep'i 2-0'la geçti

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Derbide ve Avrupa’da ağır yaralar alan siyah beyazlılar Salih Uçan’ın golüyle öne geçti. Cenk Tosun skoru perçinledi, takım kendine geldi. Beşiktaş’ta Amir 80’de oyuna girdi, altı dakika sonra atıldı.

MURAD TAMER'İN HABERİ - Beşiktaş çok büyük sıkıntılar yaşadığı günlerde, sekiz eksikle çıktığı maçta Gaziantep FK’yi iki golle geçti. Maçın 12-15 dakikaları arasında üç net pozisyonu değerlendiremeyen Gaziantep FK karşısında ilk yarının kalan bölümünde Beşiktaş baskısı vardı. Özellikle Zaynutdinov ve Gedson’un ateşleyici oyunuyla birlikte misafir ekibin oyuncuları devreyi bitiren düdük çalana kadar deyim yerindeyse nefes almadan oynadı.

KALESİNİ KAPATTI

Siyah beyazlılar ilk yarıyı üçü kaleyi bulan olmak üzere sekiz şutla tamamladı. Bunlardan en çok dikkat çekeni Zaynutdinov’un ceza sahası dışından çektiği voleydi. Beşiktaş’ın bu sezon sahasında ilk defa ilk 45 dakikayı gol yemeden tamamlaması da dikkat çekici bir ayrıntıydı. Cenk Tosun’un bu bölümde sadece dört defa topla buluşması da Kartal’ın gol bulamamasında etkili oldu.

ÇİLİNGİR SALİH UÇAN

Gaziantep 60’tan sonra kontratakları sıklaştırmaya başlamış ve Beşiktaş da fizik olarak düşüş göstermeye başlamışken Salih Uçan’ın kafa golü geldi. Çok geçmeden kafasını çalıştıran diğer isim Cenk Tosun oldu ve fark ikiye çıktı. Ardından Cenk’in ceza sahası dışından gönderdiği bir füze de direkte patladı. Beşiktaş bu galibiyetle ligin geri kalanı için umutlarını tamamen kaybetmemiş oldu.

ÜÇ PUANDAN FAZLASI

Derbide G.Saray’a mağlup olan Kartal hafta içindeki Konferans Ligi maçında Bodo-Glim önünde dağılmıştı. Takım çok sayıda eksiğiyle çıktığı G.Antep karşısında puan kaybetseydi Süper Lig’de bütün ümitlerini tüketecekti. Kritik karşılaşmayı kazanan siyah beyazlılar âdeta küllerinden doğdu. Kartal iki mağlubiyetin ardından üç puanı hatırlarken futbolcular kenetlendi.

İSTİFA SESLERİ BİTMİYOR

Beşiktaş’ta yönetime dünkü karşılaşmada da taraftar tepkisi dinmek bilmedi. Siyah beyazlı tribünlerin bir bölümü, karşılaşmanın 43. dakikasında “Yönetim İstifa” tezahüratında bulundu. Aynı tezahüratların gollerden sonra da yapılması dikkati çekti. 90 dakikanın bitimi sonrası takımı çağıran taraftarlar futbolcuları alkışlarla tebrik etti ve protestoların dışında tuttu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...