Kartal düğün için gün sayıyor

Düzenleyen:
Kartal düğün için gün sayıyor

SPOR Haberleri

Hayli iştahlı bir futbol sergileyen siyah-beyazlılar, Gomez, Oğuzhan, Quaresma ve Cenk'le farka uzandı; şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

Uğur AKTAN

Geçtiğimiz hafta Akhisar deplasmanında aldığı 3-3’lük beraberlikle hesapta olmayan bir puan kaybı yaşayan Beşiktaş, taraftarının büyük desteğiyle oynanan karşılaşmada Kayserispor’u Gomez, Oğuzhan, Quaresma ve Cenk'in golleriyle 4-0 mağlup etti ve derbi haftasına kayıpsız girdi. Maça taraftarının büyük desteğiyle oldukça kararlı başlayan siyah-beyazlı takım, ilk golü 10. dakikada Gomez ile buldu. Sezonun formda ismi Sosa'nın sağ kanattan gönderdiği adrese teslim ortayı Ahamada’nın kapattığı köşeden kafayla ağlara gönderen Alman futbolcu, takımını öne geçirdi: 1-0. 23’te Kayserispor savunmasıyla boğuşan ilk golün kahramanı Gomez, ceza sahasına hareketlenen Oğuzhan’ı gördü, genç futbolcu düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0  Erken gelen gollere rağmen vites düşürmeye niyeti olmayan Kartal, üçüncü gol için de fazla beklemedi. 34. dakikada sol kanattan bindiren Olcay’ın ters topunu iyi kontrol eden Quaresma, savunmacısını şık bir çalımla ekarte etti ve Beşiktaş’ı 3-0 öne geçirdi. 40’ta Akhisar maçının şanssız ismi Alexis’ten formayı kapan Tosic ceza sahasının dışından vurdu ama top üst direğe takıldı. Farka rağmen akın akın gelen siyah-beyazlı takım, 42’de Sosa ile farkı dörde çıkarmaya çok yaklaşsa da Kayseri kalecisi Ahamada gole izin vermedi ve soyunma odasına 3-0’lık skorla gidildi.

"I love you Gomez"

Farkı bulduğu ilk yarının ardından ikinci 45 dakikada önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray derbisini de düşünerek tempoyu düşüren Şenol Güneş’in öğrencileri, dördüncü gole 63’te Sosa ile çok yaklaştı ama Arjantinli oyuncunun ceza sahası içinden yaptığı vuruş üstten dışarı çıktı. 66’da üçüncü gole benzer şekilde ters kanattan atılan uzun pasa iyi hareketlenen Quaresma ceza sahası içerisinde Zeki Yavru tarafından düşürüldü. Gol krallığına bir adım daha yaklaşmak için topun başına geçen Gomez’in şutu ağlarla buluşmasa da Beşiktaşlı taraftarlar bu sezon çok şey borçlu oldukları Alman yıldıza “I love you Gomez” tezahüratlarıyla destek oldu. Son sözü 90'da geçen hafta belki de sezonun en kritik golünü atan Cenk Tosun söyledi: 4-0. Şampiyonluk yolunu 90 dakika daha kısaltan Kartal’ın mutlu sona ulaşması için artık önünde sadece üç maç ve alınması gereken yedi puan var. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...