Karşılaşmaya 'Ukrayna' damgası: Zinchenko gözyaşlarına hakim olamadı

Düzenleyen:
Karşılaşmaya 'Ukrayna' damgası: Zinchenko gözyaşlarına hakim olamadı

SPOR Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal sonrası "Ülkem, Ukraynalılara ait ve kimse onu asla sahiplenemeyecek" ifadesini kullanan Manchester City'nin Ukraynalı futbolcusu Oleksandr Zinchenko, Everton karşılaşmasında tribünlerin Ukrayna'ya olan desteğini görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Rusya'nun Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş, spor dünyasında da büyük tepkilere yol açtı. Birçok sporcu Putin'e tepkisini dile getirirken, Rus kulüplerinden ayrılan sporcular da oldu. UEFA, FIFA ve Formula 1 yönetimi Rusya'ya karşı yaptırım kararları aldı. 

Rusya'nın işgaline ilk tepki gösteren futbolculardan birisi ise Manchester City'de forma giyen Zinchenko olmuştu. İngiltere Premier Lig'de top koşturan Ukraynalı Zinchenko, ülkesi ile Rusya arasında gerilim nedeniyle "Ülkem, Ukraynalılara ait ve kimse onu asla sahiplenemeyecek" ifadesini kullanmıştı.

Karşılaşmaya 'Ukrayna' damgası: Zinchenko gözyaşlarına hakim olamadı
Manchester City'de forma giyen Ukraynalı Oleksandr Zinchenko ile Evertonlı vatandaşı Vitaliy Mykolenko karşılaşma öncesi bir araya geldi.

"ONU VERMEYECEĞİZ"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan 25 yaşındaki futbolcu, paylaşımında, "Ülkem Ukraynalılara ait ve kimse onu asla sahiplenemeyecek. Onu vermeyeceğiz. Fikrimi ortaya koymaktan kendimi alamam. Dünya ülkemdeki durumdan endişeli. Doğduğum, büyüdüğüm ve uluslararası spor arenasında renklerini savunduğum ülke. Yüceltmeye ve geliştirmeye çalıştığımız ülke. Sınırları bozulmadan kalması gereken bir ülke" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Karşılaşmaya 'Ukrayna' damgası: Zinchenko gözyaşlarına hakim olamadı

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

İngiltere Premier Lig'de dün akşam Everton ile Manchester City karşı karşıya geldi. Manchester Cityli futbolcular üzerinde Ukrayna bayrağı bulunan ve "Savaşa hayır" yazan tişörtlerle sahaya çıktı. Stadın skor tabelasından da "Savaşı durdurun" mesajı paylaşıldı.

Manchester City'de forma giyen Ukraynalı Oleksandr Zinchenko ile Evertonlı vatandaşı Vitaliy Mykolenko, ülkelerine destek verildiği sırada bir araya gelerek sarıldı. Yedek kulübesinde tribünlerin desteğini izleyen Zinchenko, gözyaşlarına hakim olamadı.

Karşılaşma, Manchester City'nin 1-0 galibiyeti ile sona erdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...