Karakolda bitti

Karakolda bitti

SPOR Haberleri

Dev maçta gol sağanağı vardı. Cimbom, Donk ve Linnes’le 2-0 öne geçti. Pes etmeyen Kanarya, penaltıdan Valbuena ve Jailson'un golleriyle 1 puanı kurtardı. Bitiş düdüğüyle birlikte âdeta meydan muharebesi yaşandı

EMİN ULUÇ

Türk futbolunun en büyük mücadelesi kabul edilen Galatasaray-Fenerbahçe maçı son yılların en sönük derbisi olmaya adaydı. Şampiyon unvanını korumak isteyen sarı-kırmızılıların önemli eksikleri ve sakatlıktan yeni çıkan çok sayıda oyuncusu vardı. Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan, hocasız Fenerbahçe de küme düşme hattından çıkmak istiyordu ama sarı-lacivertlilerde de eksik çoktu. İlk 15 dakika oyunu kontrol eden G.Saray, iyi savunma yapan rakibi karşısında istediği pozisyonları üretemedi. İlk tehlikeli atağı 18’de geliştiren F.Bahçe ise, Elif’le kontraya çıktı. Ancak Muslera kalesini zamanında terk ederek, genç Makedon’un Ayew’e derinlemesine pasını kesti. Eşitlik 31’de bozuldu. Belhanda’nın kullandığı kornerde, Serdar’ın indirdiği topu arka direkte Donk tamamladı: 1-0.

Muhteşem direnç
Maçın kırılma anı ise 35’te gerçekleşti. Yine Belhanda’nın kullandığı kornerde bu sefer Sinan Gümüş vurdu, ancak şut kıvamındaki kafa yan direkte patladı. İlk yarıyı üstün tamamlayan Galatasaray sahaya fırtına gibi döndü. 49’da ceza sahası dışında önüne açılan topa ayağının dışıyla insafsız bir vuruş yapan Linnes, jeneriklik bir gole imza attı: 2-0. Ancak, Galatasaray tribünlerinin zafer şarkıları çok sürmedi. 64’te Muslera’nın Isla’ya ceza sahasında müdahalesi, Fenerbahçe’ye VAR uyarısıyla penaltı kazandırdı. Atışı kullanan Valbuena sarı-lacivertlileri umutlandırdı: 2-1. 72’de ise soldan şık çalımlarla kaleye yönelen Valbuena, ceza sahası ön çaprazında bekleyen Jailson’u gördü. Sambacı ilk derbisinde gol sevinci yaşadı: 2-2. Fenerbahçe son dakikalardaki fırsatları gole çeviremeyince derbi berabere bitti.

PENALTI VAR DEDİ

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 64. dakikasında VAR’a başvuruldu. Muslera’nın Isla’ya yaptığı hareketin ardından karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, VAR hakemleri ile görüştü. Ardından pozisyonu VAR ile kendisi izleyen Aydınus, beyaz noktayı gösterdi. Çok tartışılan karardan sonra topun başına geçen Valbuena, skoru 2-1 yaptı ve farkı bire indirdi. Öte yandan penaltı pozisyonunda yerde kalan Isla, penaltı kararı verildikten sonra Fırat Aydınus’a ‘’Neden sarı kart göstermiyorsun?’’ diye itiraz ettiği için sarı kart ile cezalandırıldı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...