Karabük'ten lider Fenerbahçe'ye çelme, fiyakası bozuldu

Karabük'ten lider Fenerbahçe'ye çelme, fiyakası bozuldu

SPOR Haberleri

Fenerbahçe fırtınasını 'Mavi Ateş' dindirdi. Ligde 14 hafta sonra yenilen sarı-lacivertlilerin 6 maçlık deplasman keyfi de sona erdi

Karabük'te hava buz gibi, zeminin de havadan aşağı kalır yanı yok. Ev sahibi malum Karabükspor, son 7 maçında yenilgi yüzü görmemiş, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 3 karşılaşmayı da kazanmış… Ve karşısında Süper Lig'i domine eden, açık arayla liderlik koltuğunda oturan, deplasmanda 6'da 6 yapan Fenerbahçe. İki takım henüz ilk düdükle birlikte sergiledikleri mücadeleyle geceyi ısıttı. Tribün desteğinin de etkisiyle ilk ataklar Karabükspor'dan geldi. Fenerbahçe kalesinde ilk yoklamayı 7'deki şutuyla Hamroun yaparken, 13'te gol geldi. Cristian'dan topu çalan Samba Sow'un ara pasında Akpala Volkan'la karşı karşıya kaldı, ilk vuruşu çelen Volkan ikinci vuruşta çaresiz kaldı: 1-0. Geriye düşen sarı-lacivertliler hemen reaksiyon gösterdi. 22'de Egemen'in kafa vuruşu Waterman'ın eldivenlerinde erirken, 29'da Emenike'nin gol sevinci ofsayt bayrağına takıldı. Ancak 40'ta Cristian'ın şık topuk pasında Emenike'nin ağlarla buluşan füzesi nizamiydi: 1-1. Hamroun 44'te altı pasa gelen ortayı ıskalayınca devre beraberlikle sona erdi. İkinci yarıda alışanın aksine vites yükselen Fenerbahçe değil, Karabük oldu. 48'de Akpala'nın sert şutunda Volkan'ın mükemmel refleksi mutlak bir golü önlerken, 50'de İlhan'ın altı pastan vuruşunda Volkan bir kez daha gole set çekti, Caner topu kornere atarak tehlikeyi sonlandırdı. Ersun Yanal, oyunun gidişatını ve skoru değiştirmek için klasikleşen Webo hamlesini 62'de yaptı, Alper Potuk yerini Kamerunluya bıraktı. Ama bu sefer evdeki hesap çarşıya uymadı. 69'de Hamroun'un şutunda meşin yuvarlak ceza alanında Caner'in eline çarptı, penaltıyı İlhan Parlak kullandı: 2-1. Öne geçtikten sonra da akın akın gelen Karabük oldu, son dakika golleriyle deplasman kralı olan Fenerbahçe ise atak bile yapamadı. Lider tam 14 hafta sonra mağlubiyet yaşarken, Karabük kâbusu 4 maça çıktı.

FİYAKASI BOZULDU
Ligin tozunu attıran Fenerbahçe'nin fiyakasını Karabük bozdu. Bu sezon tek mağlubiyetini ilk haftasında Konya deplasmanında alan sarı-lacivertliler 16. haftada yeniden yenilgiyi tattı. Sahadan 3 puanla ayrılan Karabük, Fenerbahçe'ye karşı ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkarırken, bu sezonki yenilmezlik serisini de 8 haftaya yükseltti. İlk yarının bitimine 2 maç kala liderliği garantiye alan Fenerbahçe ise bu sonuçla 14 haftalık yenilmezlik, 3 haftalık galibiyet serilerine ve 6 maçlık deplasman zaferlerine noktayı koymuş oldu. Dış sahadaki son 6 maçını kazanan, hatta bunların 4'ünde 90+ golleriyle 3 puana ulaşan Fenerbahçe bu sefer İstanbul'a eli boş döndü. Fenerbahçe'nin kazandığı maçlarda dahi eleştirildiği, çok pozisyon verme hastalığı Karabük'te tavan yaparken, kaleci Volkan Demirel mağlubiyeti olmasa da farkı önleyen isim oldu. Karabükspor Süper Lig'de oynadığı son 8 maçı kaybetmedi. Son 8 haftada5 galibiyet 3 beraberlik alan ve 18 puan toplayan Karabükspor en son 8. haftada Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenilmişti. Fenerbahçe deplasmanda oynadığı ve 2-1 kaybettiği Karabükspor maçında rakibine 21 şut imkânı verdi. Karabükspor 21 şutta 9 defa kaleyi bulurken maçı 2-1 kazandı. Karabükspor toplamda 10 gol pozisyonuna girerken Fenerbahçe sadece 2 isabetli şut atabildi.

Mazeretimiz olamaz
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Karabük karşısında aldıkları mağlubiyet sebebiyle taraftarlardan özür diledi. Buzlu saha zeminin aldıkları mağlubiyette etkili olup olmadığı yönündeki soruya Yanal, "Belli bir kalitemiz var, şartlar ne olursa olsun onun altına asla düşmemeliyiz. Mücadele ve koordinasyondan ödün vermememiz gerekiyor. Futbol iyi sahalarda oynandıkça keyifli olan bir oyun. Sahalar bozulduğunda elbette bazı faktörler oluyor ama karşı takımın fırsat bulup size karşı üstünlük kuruyor olmasına mazeret olarak kabul edilemez. Bizim kalitemizdeki bir takım böyle bahanelerin arkasına sığınamaz" dedi. Bu yenilginin hedeflerinden kendilerini saptırmayacağını söyleyen Yanal, "Kaybettiğimiz puanlar için üzülüyoruz tabii ki ancak çok iyi bir takımız ve bu yenilgi bizi etkilemez, yolumuzu şaşırtmaz. Hatalarımızdan ders alıp, kaldığımız yerden hedefe yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Emenike attığı gole sevinmedi
Fenerbahçe formasıyla eski takımı Karabük'e karşı ilk kez forma giyen Emmanuel Emenike golünü attı ama mağlubiyete engel olamadı. Karabük formasıyla da 1 defa forma giydiği Fenerbahçe'ye gol atan Emenike iki maçtan da 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Eski takımına karşı attığı golden sonra sevinmeyen Emenike, "Karışık duygular yaşadım. Eski takımıma karşı forma giymek güzeldi. Golümü attım ama sonuç bizim için hayal kırıklığı oldu. Zemin kötüydü, istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Yine de şu ana kadar ligde iyi iş çıkardık, şampiyonluğun en büyük adayıyız" dedi. nbsp;

Tribünler doldu
Fenerbahçe taraftarı soğuk havaya rağmen Karabük deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Ne buz gibi hava ne de karaborsaya düşen pahalı biletler sarı-lacivertlilere engel olmadı. Fenerbahçeliler kendilerine ayrılan 500 kişilik yeri tamamen doldurdu.

Alper: Telafi edeceğiz
Karabük'te beklenen performansı ortaya koyamadıklarını söyleyen Alper Potuk, "Bundan sonraki haftalarda kendimizi affettirmek için kazanmaya devam edeceğiz. Bazen istediklerinizi sahaya yansıtamayabilirsiniz. Daha iyi olacağız" dedi.


KAR YÜZÜNDEN MAÇ ERTELENDİ BİZ BUZDA OYNADIK
Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Mehmet Topal, kar yağışı yüzünden ertelenen Galatasaray-Juventus maçına gönderme yaptı. Teknik Direktör Ersun Yanal, "Buzlu zemin mazeret olamaz" dese de Topal, "Kar yüzünden maç ertelenen bir ülkede buz üstünde maç yaptık. Hava soğuk olabilir ama buzun üstünde oynamak zor. Kramponlarımız çime girmedi" dedi.

TWITTER'DAN

Gole sevinmeyen Emenike'nin vefasını Spartak Moskova formasıyla geldiğinde Aykut Kocaman'ın elini öpmesinden biliriz.
@kubabozkara

Yanlış değişiklik, bomba hakem, harika Volkan! Kaybedebiliriz ama Tolunay'a kaybetmeyeydik eyiydi!
@mcanatas

Biri Ersun Yanal'a orta saha oyuncusu olmadan kazanmanın mümkün olmadığını söylesin
@jupiter34

Günün en değerli olayı Volkan'ın performansı. Son zamanlardaki en iyi Volkan'dı. Belki de son 10 dakikada 5 olcak maçtı
@huseyincanyas

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...