Kanarya tura uçtu

- Güncelleme:
Kanarya tura uçtu

Spor Haberleri

Sarı lacivertliler Kadıköy’de rahat yendiği Rum ekibini deplasmanda da devirip Rennes ile birlikte gruptan çıkmayı garantiledi. Fener, Pedro ile öne geçti, maça penaltılar damga vurdu. Trickovski ve Batshuayi attı, Valencia kaçırdı…

UĞUR AKTAN'IN HABERİ


UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, gruptan çıkma yolunda büyük önem taşıyan maçta deplasmanda karşılaştığı Kıbrıs Rum Kesimi takımı AEK Larnaca’yı 2-1’lik skorla mağlup etti ve istediğini aldı. Jorge Jesus’un takımı böylece zorlu maratonda son iki maça girilirken, adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Fenerbahçe’ye turu getiren goller Sambacı Joao Pedro ve son haftaların formda ismi Michy Batshuayi’den geldi.

ALTAY'DAN PENALTI!

Karşılaşmaya iyi başlayan sarı-lacivertli takım gol perdesini 16. dakikada açtı. Makedon yıldız Alioski’nin sol kanattan yaptığı ortayı iyi değerlendiren Pedro kale dibinde takımını öne geçirdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-0. Maçın ikinci yarısında Altay Bayındır, Karagümrük maçında olduğu gibi bir penaltıya neden oldu ve Trickovski karşılaşmanın 52. dakikasında ev sahibi taraftarları sevindiren golü kaydetti: 1-1.

BATSMAN AFFETMEDİ

Maçın 78. dakikasında Osayi Samuel yerde kalınca bu defa penaltı düdüğü Fenerbahçe adına çaldı ve Batshuayi kaleci Kenan Piric’i ilk maçtan sonra bir kez daha mağlup etti: 2-1. Mücadelenin 84. dakikasında Diego Rossi’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıda Valencia kaleciyi geçemedi. 90 dakikanın kalan bölümünde her iki takım da savunmasında açık vermeyince Fenerbahçe yoluna kayıpsız devam etti.

BEKLENEN TAHRİKLER

Maçta Rum taraftarlar kendi bayrakları sayısınca Yunan bayrakları da açtı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü pankartlara taşıyan Rumlar altına, ‘bu bir ironi’ ifadesini ekleyerek düşmanlıklarını bir kere daha ortaya koydu. Tribünlerden oyuncularımızın gözüne de sık sık lazer tutuldu.

"TÜRKİYE İÇİN OYNUYORUZ"

Maçı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, “Bizim için önemli olan bu gruptan çıkmayı garantilemekti. Şimdi Rennes ile birincilik ile mücadele edeceğiz. Gruptan lider çıkmalıyız” derken, “Aldığımız galibiyetler Avrupa sıralamasındaki pozisyonumuzu yukarı çıkarıyor. Türk futbolu için de böyle. Türk futbolunun, ülkeler sıralamasında daha yukarıda olması gerekiyor” sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...