Kanarya, Akhisar'da vuruldu

Düzenleyen:
Kanarya, Akhisar'da vuruldu

SPOR Haberleri

İstediği oyunu bir türlü sergileyemeyen ilk isabetli şutunu 55’te atan sarı-lacivertlilere 2 kırmızı çıktı. Alper ve Skrtel’in atılmasıyla maçı 9 kişi tamamlayan Fenerbahçe, Onur Ayık’ın golüne engel olamadı.

Uğur Aktan

Üst üste aldığı iki galibiyet ve Beşiktaş derbisinin moraliyle lige tutunan Fenerbahçe, Akhisar deplasmanında zemin kadar kötü bir futbol sergileyince, dokuz kişi kaldığı karşılaşmadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşmaya derbide kırmızı kart gören Neto ve İsmail’in yanı sıra cezalı Souza gibi önemli eksiklerle çıkan sarı-lacivertli takım maç boyunca rakip kalede tehlike oluşturmakta zorlandı. 

İstekli başladı

Akhisar maçına kadar oynadığı tüm karşılaşmalarda ilk yarıda en az bir gol bulan Aykut Kocaman’ın takımı karşılaşmaya da gol bulmak için hızlı başladı. Giuliano’nun 3. dakikadakı şutu az farkla dışarı çıktı. İlk yarı boyunca rakip kale önünde çoğalmakta zorlanan ve uzaktan şutlarla etkili olmak isteyen Fenerbahçe’de Mehmet Ekici ve Mehmet Topal’ın vuruşları çerçeveyi bulmayınca ilk 45 dakika golsüz sona erdi. İkinci yarıya da değişiklik yapmadan başlayan Aykut Kocaman’ın takımı 55’te gole yaklaştı ancak Mehmet Ekici’nin ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Lukac gole izin vermedi. 

9 kişi kalınca...

Temposuz devam eden karşılaşmada dengeyi bozan gol ise ikinci yarıda oyuna dahil olan Onur Ayık’tan geldi. Soner Aydoğdu’nun 60’taki derinlemesine pasına iyi hareketlenen Onur kaleci Kameni’yi mağlup etti ve takımını öne geçirdi: 1-0. Golden sonra 13 dakika içinde üç değişiklik yaparak Alper, Soldado ve Aatif’ı oyuna alan Kocaman’ın bu hamlesi ise sonuç vermedi. 66’da oyuna giren Alper 82’de rakibine yaptığı hareket nedeniyle doğrudan kırmızı kart görürken, 86’da Skrtel Akhisar atağını elle kesince ikinci sarı kartını gördü ve Fenerbahçe 9 kişi kaldı. Hem mental hem de taktiksel anlamda oyundan düşen sarı-lacivertliler gol pozisyonu üretemeyince 90 dakika 1-0’lık Akhisar galibiyetiyle sonuçlandı.

"Kapalı oyunu açamadık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Akhisar karşısında istediği oyunu ortaya koyamadıklarını söyledi. Böyle bir tabloda rakibin kapalı oyununun da etkisine vurgu yapan Kocaman “Zemin de kötüydü. Ancak şartlar ne olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Bir türlü ileride organize olamadık. Az pozisyona girdik ve onlarda da isabet sağlayamadık. Hiç beklemediğimiz ve görmek istemediğimiz bir sonuçtu” dedi. Alper Potuk’un kırmızı kartına da tepki gösteren Kocaman “Pozisyon temizdi ve direkt kırmızı verilmesini anlayamadık. Alper de pozisyonda rakibe müdahalesinin olmadığını söylüyor. Üzüntü verici” diye konuştu. Kocaman Skrtel’in kırmızı kartı sonrasında da hakem Bülent Yıldırım’ı alkışlayıp “Bravo” dedi ve alkışladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...