Kadıköy'de Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasındaki maç nefesleri kesti

Kadıköy'de Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasındaki maç nefesleri kesti

SPOR Haberleri

4 penaltı pozisyonunun yaşandığı, 1 kırmızı kartın çıktığı, 1 de penaltının kaçtığı maçta Kadlec önce kendi kalesini, sonra rakip kaleyi vurdu.

Süper Lig'in en iyi iç saha performansına sahip Fenerbahçe'yle en iyi dış saha performanslarından birine sahip Çaykur Rize kozlarını Kadıköy'de paylaştı. İki tarafta da eksikler vardı ama Beşiktaş zaferinin morali, liderliği koruma motivasyonu Fenerbahçe'yi bir adım önde gösteriyordu. Ama öne geçen Rize oldu. Karşılaşmanın henüz 6. dakikasında Engin Bekdemir'in ceza alanına ortaladığı topta Kadlec'in ters vuruşu Volkan'ı çaresiz bırakınca talebe bir anda değişti. Yediği şok golden sonra tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe'de Meireles, Alper, Emenike, Kuyt gol girişimde bulundu. 25'te Eren'in ceza sahasında Mehmet Topal'a röveşata yapınca İlker Meral penaltı noktasını gösterdi. Ancak atışı kullanan Kuyt, Serkan Kırıntılı'yı aşamadı. 41'de kornerden gelen topa kafayı vuran Kadlec hatasını telafi etti: 1-1.
İlker Meral tetikledi
İkinci yarıya Sow'la başlayan Fenerbahçe'de Kadlec kenara gelirken Topal stopere geçti. Sarı-lacivertliler tüm hatlarıyla hücuma geçerken, 53'te ani gelişen bir Fenerbahçe atağını kesmek için faul yapan Rize kaptanı Kıvanç ikinci sarıdan kırmızı görünce oyunun rengi hepten değişti. 58'de Emenike'ye ceza alanı içinde yapılan bariz faulde hakem İlker Meral'in penaltıyı es geçmesi, Fenerbahçe'nin hırsını katladı. 64'te İsmail Kartal son kozunu da oynadı ve Meireles'in yerine Webo'yu sahaya sürdü. Maç Serkan Kırıntılı ile sarı-lacivertli golcüler arasında geçmeye başladı. Tecrübeli kalecinin başarılı kurtarışlarını 80. dakikaya kadar sürdürdü. Ancak bu dakikada Sow'un önce savunmadan ardından Serkan'dan seken şutunda Webo meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı: 2-1. nbsp;
M.EMİN ULUÇ

Kurtarıcı Webo
Fenerbahçe, 10 kişilik Rize'den 3 puanı 2-1'le alırken galibiyet golü Pierre Webo'dan geldi. 64'te oyuna dahil olan Kamerunlu 80'de attığı golle Fenerbahçe'yi galibiyete taşıdı. Kamerunlu golcü, sezonunun ilk haftasındaki Karabük karşılaşmasında da kulübeden gelmiş ve Fenerbahçe'nin 3. galibiyet golünü kaydetmişti. Bu sezon 3. kez ağları havalandıran Webo geçen sezon Süper Lig'de kulübeden gelerek skora en çok katkı yapan oyuncu olmuştu. Siyahi yıldız dün de Ç.Rize ağlarını havalandırırken takımına sezonun en kritik galibiyetlerinden birini kazandırdı. Galibiyet sayısını yakın zamanda kaybettiği annesine ithaf eden Webo, "Beklediğimiz gibi bir maç olmadı ama çok iyi mücadele ettik. Son dakikalarda ortaya koyduğumuz performans takım olarak ne kadar iyi çalıştığımızı gösterdi" dedi.

Kartal küplere bindi

Karşılaşmanın 58. dakikasında inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Emenike ceza alanında bariz faulle yerde kalırken, hakem İlker Meral'in penaltı yerine devam kararı vermesi tansiyonu yükseltti. Sakin tavrıyla bilinen İsmail Kartal bile kulübeden fırlayıp saha içine daldı. Trübünler uzun süre "Futbolun katili Türk hakemleri" tezahüratıyla Meral'i protesto etti. Ancak tüm bunlar kararı değiştirmedi. Maç sonrası konuşan İsmail Kartal, "Hakemler hakkında bir şey demek istemiyorum ama Emenike'nin pozisyonu kesinlikle penaltıydı. Bu tür hatalar can sıkıcı. Penaltı başka nasıl olacak. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. İkinci yarı neredeyse tek kale oynadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" açıklaması yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...