Juventus'un büyük uğursuzluğu

Juventus'un büyük uğursuzluğu

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Juventus maçları her zaman olaylı geçti. 1998'de Öcalan krizi patladı. 2003'te ise El Kaide saldırıları nedeniyle mücadele Almanya'ya alındı

Sarı-Kırmızılılar'ın Avrupa'daki en olaylı maçları hep Juventus'a denk geldi. İşte İtalyan deviyle Cim Bom arasındaki krizli mücadeleler...
2 Aralık 1998
Teröristbaşı Abdullah Öcalan İtalya'da yakalanıp, Türkiye'ye iade edilmeyince büyük bir kriz patladı. Juventus, ülkemizde yoğun İtalya protestoları yaşanması nedeniyle can güvenliği olmadığını ileri sürüp, Türkiye'ye gelmek istemedi. UEFA'nın bastırması sonucunda, maçın oynanacağı gün ABD başkanına uygulanana benzer derecede yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul'a gelip sahaya çıktılar. Maç 1-1 sona erdi. İtalyanlar, stattan direkt havalimanına giderek ülkelerine geri döndü. İstanbul'da sadece 12 saat kaldılar.
2 Aralık 2003
İstanbul'da 15 ve 20 Kasım tarihlerinde El Kaide'nin düzenlediği terör eylemleri nedeniyle karşılaşma 1 hafta ertelendi. İtalyanlar hemen harekete geçerek maçın başka bir ülkeye alınmasını istedi. UEFA da bu talebe olumlu yaklaşınca, mücadele 2 Aralık 2003'te Almanya'nın Dortmund kentinde oynandı. Cim Bom 2-0 kazandı.
(fanatik)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...