Juventus'tan Fatih Karagümrük'e... Andrea Pirlo ile anlaşma tamam

Düzenleyen:
Juventus'tan Fatih Karagümrük'e... Andrea Pirlo ile anlaşma tamam

SPOR Haberleri

Fatih Karagümrük, bir süredir görüşme halinde olduğu İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo'yla anlaşmaya vardı. Fabrizio Romano, Pirlo ile anlaşmanın büyük ölçüde tamamlandığını ve 43 yaşındaki efsanenin gelecek sezon Süper Lig'de olacağını yazdı. İtalya'da son günlerde çıkan Pirlo & Karagümrük haberleri gerçeğe dönüşmek üzere... Volkan Demirel'le neden devam edilmediği de böylece ortaya çıkmış oldu.

Pirlo transferinde Adana Demirspor'un İtalyan Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın devreye girdiği yazılmıştı. 

Türkiye’de başarılı bir sezonu geride bırakan deneyimli hoca, La Gazetta dello Sport'taki röportajında  “Türkiye, benim için bir yeniden doğum imkanıydı. Pirlo’ya ‘Sen de buraya gel’ diyorum” ifadelerini kullandı.

 Montella, “Türkiye’de futbolun son derece önemli olduğunu ifade edip, İtalya’daki tutkunun aynısını yaşıyorum. Pirlo’nun da bu ülkede önemli işler yapabileceğini düşünüyorum” dedi.Başbakan Pirlo...Inter, Milan ve Juventus formalarıyla İtalyan futboluna damgasını vuran Pirlo, döneminin en iyi orta saha oyuncularındandı.

2006 Dünya Kupası zaferinde herkese "Bir daha çal maestro" dedirtmişti. "Başbakan" lakaplı Pirlo futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ilk olarak kısa bir süre de olsa Juventus'un U23 takımında görev aldı. 

Juventus'tan Fatih Karagümrük'e... Andrea Pirlo ile anlaşma tamam

SÜLEYMAN HURMA'NIN İTALYAN BAĞLANTISI

Daha sonra 2020'nin yaz döneminde Juventus'un başına geçen ve bir sezon takımın başında kalan 43 yaşındaki Pirlo, o sezonu Juve ile 78 puanla 4. sırada tamamladı. 

Genç teknik adamla o sezon sonunda yollarını ayıran Juventus, takımın başına Allegri'yi getirdi. 

Karagümrük'ün patronu Süleyman Hurma, Türk futbol tarihinde bir önemli transfere daha imza atmış oluyor.

Hurma'nın Karagümrük'teki ilk iki Süper Lig sezonunda "sönmüş" yıldızları parlatma politikası başarıyla uygulandı.

Fatih Karagümrük, bir süredir görüşme halinde olduğu İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo'yla anlaşmaya vardı. Fabrizio Romano, Pirlo ile anlaşmanın büyük ölçüde tamamlandığını ve 43 yaşındaki efsanenin gelecek sezon Süper Lig'de olacağını yazdı. İtalya'da son günlerde çıkan Pirlo & Karagümrük haberleri gerçeğe dönüşmek üzere... Volkan Demirel'le neden devam edilmediği de böylece ortaya çıkmış oldu.Süper Lig ekibi, Emiliano Viviano, Davide Biraschi ve Fabio Borini gibi İtalyan oyunculara sahip. Ayrıca Pesic, Yann Karamoh, Caner Erkin gibi Serie A geçmişine sahip isimler de var.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...