Juventus Roma'yı yaktı, liderliği aldı

Juventus Roma'yı yaktı, liderliği aldı

SPOR Haberleri

İtalya'da zirve mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Juventus güldü. Siyah-beyazlılar, tartışmalı kararların verildiği maçta lider Roma'yı 3-2 yendi.

Geride kalan 5 haftayı 5'er galibiyetle tamamlayan Juventus ve Roma arasındaki maça tartışmalı hakem kararları damga vurdu. mMaın ilk yarısında 3 penaltı kararı çalınırken, 5 golün 4'ü bu yarıda atıldı. Hakem 2 oyuncuya da kırmızı kart gösterdi.


Zevkli geçen maçın 26. dakikasında ilk penaltı Juventus lehine çalındı. Cezasahası dışında kazanılan serbest vuruşu Pirlo kullandı. Macion'a çarpan top cezasahası dışına çıktı; ancak hakem Brezilyalı oyuncunun topu eliyle blokladığına hükmederek penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Carlos Tevez, kaleci Skorupski'yi ayrı topu ayrı köşelere gönderdi ve Juventus'u 1-0 öne geçirdi.


31'inci dakikada ise cezasahasının sol içine gelen topa Totti ile hareketlenen Stephan Lichtsteiner'in hareketini hakem penaltı olarak nitelendirdi ve bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Roma'nın kaptanı ve efsanesi kaleci Buffon'u ters köşeye yatırarak 32. dakikada skoru eşitledi.


Dakikalar 44'ü gösterirken Roma'nın 2. golü geldi. Gervinho'nun defansın arkasına bıraktığı harika asistte Iturbe, kaleci Buffon'u avlayıp direğin yanından topu ağlarla buluşturdu ve konuk ekip 2-1 öne geçti.


Dakikalar 45+2'yi gösterirken, hakemden tartışmalı bir penaltı kararı geldi. Paul Pogba, topla cezasahasına girmek isterken yerde kaldı. Hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.


Tevez ilk golün aynısı gibi topu sola, kaleci korupski'yi sağa göndererek ilk yarının skorunu belirledi: Juventus: 2 - Roma: 2.


İkinci yarıda iki takım da gol pozisyonları yakalamasına karşın; sonucu giden taraf 86'da Juventus oldu. Sağ kanattan cezasahasına gelen top defansın kafasından dönüp ceza yayı üzerine düştü. Leonardo Bonucci gelişine müthiş vurup topu ağlarla buluşturdu ve takımını 3-2 öne geçirdi.


89'da Morata, Manolas'a sert girdi. Manolas, Morata'ya kafa atarken; hakem iki oyuncuyu da kırmızı kartla saha kenarına gönderdi.


Maçta 3-2 Juventus'un galibiyetle tamamlanırken, Siyah-Beyazlılar 6. maçında 6. galibiyetini aldı. Torino temsilcisi ayrıca rakibinden liderliği devraldı. Roma ise 15 puanda kaldı ve 2. sıraya geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...