Juventus Asamoah'ı Galatasaray'a bıraktı

Düzenleyen:
Juventus Asamoah'ı Galatasaray'a bıraktı

SPOR Haberleri

Yılan hikâyesine dönen transferde Galatasaraylıları sevindirecek haber bayram haftasına girilirken geldi. Sarı-kırmızılıların sol bekinde artık Asamoah olacak

Galatasaray, transfer planlamasına göre tek eksik bölge olan sol bekte de mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar uzun süredir peşinde olduğu Kwadwo Asamoah’a sonunda resmî imzayı attırıyor. Aslında Ganalı futbolcuyla çok önceden anlaşılmıştı. Senelik 2,5 milyon avro üzerinden 4 yıllığına G.Saraylı yetkililere “Evet” diyen 28 yaşındaki futbolcu, İstanbul’a gelmek için gün sayıyordu. Juventus Kulübü ise sol çizgisini sağlama almadan Asamoah’ı elden çıkarmak istemedi ve transferi geciktirdi. Beklenen müjde ise dün geldi. Atalanta’da kiralık olan Leonardo Spinazzola’yu geri getiren Juventus yönetimi, Asamoah’ın Galatasaray’a satışına da onay verdi. 

Tudor’dan teşekkür
Bu süreçte İtalyanların 9 milyon avroluk restini dahi gören G.Saray yönetimi transferden hiç vazgeçmedi ve inatla bekledi. Sarı-kırmızılılar nihayetinde 5 milyon avro seviyesinde, Torino ekibinin temsilcileriyle anlaştı. Sportif direktör Cenk Ergün, son prosedürleri halletmek için, İtalyan temsilcilerle masaya otururken, Asamoah’ın perşembe günü İstanbul’a ayak basması bekleniyor. Öte yandan teknik direktör Igor Tudor da bu gelişmeyi sevinçle karşıladı ve yöneticilere teşekkür etti. 

Spinazzola Instagram’dan duyurdu
Galatasaray’ın Asamoah’ı bitirmesinde, Spinazzola’nın Juventus’a dönmesinin etkisi büyük oldu. Genç futbolcunun Instagram mesajı, Juventuslular kadar Galatasaraylıları da sevindirdi. Spinazzola “Bana kattıkları her şey için Atalanta’ya teşekkürler ama Juventus’a dönmek benim hayalimdi” ifadelerini kullandı. 
Asamoah
∂ Yaş: 28
∂ Mevki: Sol bek, 
  orta saha
∂ Ülke: Gana
∂ Boy: 1,73 m
∂ Geçen sezon: 
  24 maç / 1 asist

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...