Jorge Jesus'dan hatırlatma.. "Ezeli rakiplerimizden 12 maç daha fazla oynadık"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Jorge Jesus'dan hatırlatma..  "Ezeli rakiplerimizden 12 maç daha fazla oynadık"

SPOR Haberleri

Sivasspor'u 1-0 mağlup ederek Süper Lig'de 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Fenerbahçe zirve puan farkını 5'e yükseltti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, “Bir kişi eksik oynamamıza rağmen işler bizim için kolaylaştı. Ezeli rakiplerimizden 12 maç daha fazla oynadık. Son maçtan sonra lige verilecek ara bizim için iyi olacak” dedi. Portekizli, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'a da övgüler yağdırdı.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe evinde Sivasspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, zor bir maç olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Maçtan öncede ön gördüğüm gibi oldu. Özellikle ilk yarıda rakibin yaptığı faullerle oyunun temposu bozuldu. Maç daha zor hale geldi ofansif anlamda. Bu rakibin taktiksel mücadelesiydi. 20 küsür faul yaptılar ama iyi pozisyon alan ve savunma yapan bir takım. Batshuayi’nin atılmasıyla 1 kişi eksik olmak kolay olmadı. Takımım yine galibiyete yakın olan taraftı."

DÜNYA KUPASI ARASI İLAÇ OLACAK

"1-0 öne geçmemize rağmen biz 2-0’ı kovaladık, maçın buraya gelme ihtimali daha yüksekti. Bir kişi eksik olmanın zorluğu fark ediliyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bir galibiyet daha aldık. Şimdi dinleneceğiz ve bir sonraki maça odaklanacağız. Avrupa da yarışan rakiplerimizden daha fazla maç oynuyoruz. Ezeli rakiplerimizden 12 maç daha fazla oynadık. Son maçtan sonra lige verilecek ara bizim için iyi olacak."

RIZA ÇALIMBAY'A ÖVGÜLER

Maçın oynanma süresiyle ilgili soruya cevap veren Jesus, “İlk yarı 45+5 dakika oynandı, topun oyunda olduğu süre 21 dakikaydı. Maç gerek faullerle, gerek kale atışlarıyla çok fazla durdu. Fenerbahçe’nin bu şekil ofansif temposu kırılmış oldu, maç gerildi. Rakibimizin hocası tecrübeli. Fenerbahçe’nin temposunu nasıl kıracağını iyi biliyordu. Son 6 maçta onlara karşı kazanamamıştık. Onların belirlemiş olduğu strateji buydu. İşler ikinci yarı daha zorlaşacak derken 1 kişi eksik oynamamıza rağmen kolaylaştı. Çok fazla faul olmasını durduracak gücümüz yok. Hakemler, teknik ve disiplini yönetebilmeyi bilmeli. Her düşene faul çalmamalı hem Fenerbahçe hem Sivasspor için” şeklinde konuştu.

Jorge Jesus'dan hatırlatma..

LİG ŞAMPİYONLUĞU EN BÜYÜK HEDEF

Her teknik direktörün kendine ait metodu olduğunu söyleyen Jesus, “Her teknik direktör farklıdır. Bende her zaman çalıştığım her takımda aynı şekilde çalışmaya çalışıyorum. Kendimce en iyi mantık çerçevesinde çalışıyorum. Oyuncularınız sizin fikirlerinize inanırsa işler daha kolay olur. Çok güzel bir grubumuz var. Kendi kapasitelerine inanıyorlar. Henüz hiçbir şey kazanmadık. Avrupa Ligi’nde son 16’dayız. Fenerbahçe şu anda Avrupa Ligi’nde en iyi 16 takım arasında. Bu da uluslar arası prestijin kazanılmasında önemli. Lig bizim en büyük hedefimiz. Bunu korumak istiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...