İzmirli Aycan Kurtcan'dan gümüş madalya

Düzenleyen:
İzmirli Aycan Kurtcan'dan gümüş madalya

SPOR Haberleri

Avustralya'da devam eden Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası'nda 2'nci madalya, şampiyonaya tek Türk kadın atlet olarak katılan İzmirli Aycan Kurtcan'dan geldi.

İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlardan Kurtcan yüksek atlamada 1.53'lük derecesiyle gümüş madalyaya uzanırken, Türkiye ve Balkan rekorlarını da egale etti. Avustralya'nın Perth kentinde 92 ülkeden 35 yaşın üzerinde 4036 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonaya Türkiye'den katılan tek kadın atlet olan evli ve iki çocuk annesi 48 yaşındaki Aycan Kurtcan, 9 atletin mücadele ettiği yüksek atlamada 1.53'ü geçerek kendisine ait Türkiye ve Balkan rekorlarını egale ederken dünya ikincisi olarak gümüş madalyayı boynuna taktı. 

45 yaş kategorisinde piste çıkan Kurtcan'ın mücadele ettiği yarışmada Alman Tatiana Schilling 1.63 ile birinci, Avustralya'dan Lenore Lambert  ve Slovenyalı Mojca Brekanski  ise1.50 ile üçüncü sırayı aldı. İzmir Atletizm Spor Kulübü (İZAK) Başkanı olan Aycan Kurtcan bu yılın nisan ayında İtalya?nın Ancona kentinde yapılan Avrupa Masterler Atletizm Şampiyonası'nda 3. olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırmıştı.

Aycan Kurtcan, yarıştan sonra DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) telefonla yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Dünyanın en güçlü atletleri ile yarışmak, hala pistte olmak çok özel ve önemli bir tecrübe. Ancak her ne kadar işin keyfi pistte olmak olsa da ben bir Cumhuriyet kadını olarak bayrağımızı her yere taşımayı sorumluluk olarak kabul ediyor, gençlere her yerde mücadele edebilecek gücün kendilerinde olduğu hususunda örnek olmaya çalışıyorum. Madalyada elbette bu işin en güzel sonucu ve sevinci. Olanak verildiğinde Türk kadınını sanattan spora, bilimden ekonomiye kadar başaramayacağı bir iş olduğuna inanmıyorum."

Şampiyonanın ilk gününde 3 adım atlama 60 yaş gurubunda Hasan Kasap altın madalya kazanmıştı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...