İtalyanlar çevreci seçti, Türkiye'de vergi avantajı yok

İtalyanlar çevreci seçti, Türkiye'de vergi avantajı yok

SPOR Haberleri

Fiat 500, İtalya'nın En Çevre Dostu Benzinli Otomobili oldu!.. Türkiye'de ise vergisel avantajı sadece motor hacminden.

Fiat 2012 yılında, Avrupa'nın en çok satan otomotiv markaları arasında üst üste altıncı defa, ortalama karbondioksit salınımı açısından en düşük değerle ilk sırada yer aldı. Fiat 500 ve Fiat 500C ise benzinli 85 HP 0.9 litre TwinAir Turbo motoruyla, en düşük CO2 salınımlı otomobil olarak, İtalya'da karbon salınımının azaltılmasında örnek teşkil etti. İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın ikonik modelleri 500 ve 500C, 85 HP gücündeki 0.9 litre TwinAir Turbo motor, Duologic şanzıman ve Start amp;Stop özellikleri sayesinde sahip olduğu en düşük karbon salınımı özelliğiyle, İtalya'nın Çevre, Altyapı ve Ulaşım ile Ekonomik Gelişme Bakanlıkları tarafından hazırlanan "Yakıt Tasarrufu Rehberi"nde, ülkenin en çevreci benzinli otomobilleri listesinde ilk sırada yer alıyor. Türkiye'de sadece motor hacminden vergi avantajı bulunan Fiat'ın efsanevi modeli, kilometre başına sadece 90 gr'lık değeriyle, bir yandan karbon salınımı ve yakıt tüketimi açısından en çevreci otomobiller sıralamasını domine eden hibrid modellerle rekabet ederken, geniş kitlelere çevreci ve ekonomik fayda sağlayan sağlam ve erişilebilir çözümler sunma stratejisini de pekiştiriyor. TwinAir Turbo motor ayrıca, teknolojinin, yakıt tüketimi ve CO2 salınımının uygun maliyetlerle nasıl azaltılabileceğine güzel bir örnek teşkil ediyor.TÜRKİYE HÂLÂ nbsp;ÇEVRECİ VERGİYİ BEKLİYOR
Mart ayında karbon salınımına göre vergilendirmeyle tanışacağımızın haberini almıştık. Henüz sadece silindir hacmi ve yaşa göre vergilendirme olan Türkiye'de Fiat 500 0.9 litre motoruyla zaten avantajlı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...