İşte Galatasaray'da kötü gidişatın nedenleri

İşte Galatasaray'da kötü gidişatın nedenleri

SPOR Haberleri

Takım içindeki gruplaşmanın yanı sıra, disiplinsizliğe Teknik Direktör Roberto Mancini'nin çare bulamaması sarı-kırmızılıları düşüşe soktu.

Galatasaray'ın, Chelsea'ye yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi sarı-kırmızılı takımdaki sorunları yüz üstüne çıkardı. Cimbom'un özellikle deplasmanlardaki puan kayıplarının yanı sıra bazı futbolcuların dibe vuran performansları camiada "Neden?" sorularını gündeme getirdi. İşte sarı-kırmızılı takımın düşüşe sokan sebepler:
1- Fatih Terim'in gönderilmesinin ardından Didier Drogba, takım içi liderliğe göz koyunca kaptan Selçuk İnan tavır aldı. İki futbolcu uzun süredir konuşmuyor ve bu durum saha içindeki pas dağılımına da olumsuz yansıyor.
2- Selçuk-Drogba'nın yol ayrımına girmesi diğer futbolcuları da etkiledi. Sneijder, Drogba'nın yanında yer alırken, Burak da yakın arkadaşı Selçuk İnan'ı destekledi ve bir anlamda gruplaşmanın fitili ateşlendi. Selçuk'un, Sneijder'e pas atmadığı iddiaları gündemde uzun süre kalmıştı.
3- Bu 4 futbolcu arasında en ilginç gelişme Drogba'nın doğum gününde yaşandı. Burak, Drogba'nın elini öpünce Selçuk buna büyük tepki gösterdi. Selçuk Burak'a "GSTV'de bunlar yayınlanmasın. Ne yapıyorsun?" deyince golcü oyuncu da TV yöneticilerinden bu görüntülerin ekrana getirilmemesi konusunda yoğun çaba gösterdi.
4-Sabri ve Hakan Balta'nın eşlerinin twitter tartışması iki oyuncuya yansıdı. Birbirleriyle konuşmayan Sabri ve Hakan, takım içinde gruplaşmaya neden oluyor.
5- Antrenör Tugay Kerimoğlu, küs olan futbolcuları barıştırmaya çalışsa da bunda başarılı olamayınca Mancini'ye dert yandı. Kerimoğlu'nun "Hocam artık sopayı eline alman lazım" demesine rağmen İtalyan çalıştırıcı takım içinde ağırlığını hissettiremedi.
6- Sneijder, Londra'dan 1 gün önce dönerken, Drogba ise takımdan 1 gün sonra İstanbul'a geldi. Bu da takım içindeki disiplinsizliği gösteren bir faktör olarak ortaya çıktı.
ÖZEL HABER

Bahadır ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...